Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Bulgarsk terrorlufthavn åbner torsdag aften

Lufthavnen i Burgas genåbnes torsdag aften, efter at have været lukket efter et bombeangreb onsdag aften.

Den terrorramte bulgarske lufthavn i Burgas, der onsdag aften lukkede for al flytrafik efter et bombeangreb, åbner igen torsdag aften.

- Vi har lige fået bekræftet for fem minutter siden, at lufthavnen åbner igen for flytrafik klokken 18.30 dansk tid, siger Stig Elling, salgsdirektør i Star Tour.

Otte personer omkom og mere end 30 er såret efter det formodede selvmordsangreb, der sprang én bus med israelske turister i luften og satte ild til to andre.

Der er i øjeblikket cirka 5000 danskere på ferie i Bulgarien, som er et af sommerens helt store turistmål, og i løbet af sommeren vil der valfarte cirka 40.000 danskere til det solrige land ved Sortehavet.

Hverken Star Tour, Ung Rejs eller Apollo Rejser, som er de store danske rejseaktører i området, har hørt om danskere, der er berørt af angrebet.

- Ingen af vores gæster, var i nærheden, da det skete, fortæller Stig Elling.

Israelske medier har koblet angrebet i Burgas sammen med et andet angreb, som fandt sted på samme dato for 18 år siden. Den 18. juli 1994 blev det jødiske samfund i Buenos Aires udsat for en tilsvarende terrorhandling, der kostede 85 mennesker livet.

Den internationale lufthavn i Burgas ligger i Bulgariens fjerdestørste by med omkring 206.000 indbyggere. Byen ligger lige ud til Sortehavet.

Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen