Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

TV: Her er bombemanden fra Bulgarien

Videooptagelser viser hvid mand med mulig paryk gå rundt i lufthavn før eksplosion, der kostede otte livet

Den formodede bombemand gik rundt i lufthavnen i Burgas umiddelbart før bomben blev bragt til udløsning. (Skærmbillede fra video/AP)
Den formodede bombemand gik rundt i lufthavnen i Burgas umiddelbart før bomben blev bragt til udløsning. (Skærmbillede fra video/AP)

Bulgariens regering frigav torsdag videooptagelser af en mand, som mistænkes for at have sprængt sig selv i luften ved onsdagens bombeanslag mod israelske turister i Burgas.

- Det er en mand, som absolut ikke tiltrak sig mere opmærksomhed end de øvrige turister. Han var omkring 36 år. Vi har hans fingeraftryk og er ved at teste for dna, siger den bulgarske indenrigsminister, Tsvetan Tsvetanov.

Med kasket og solbriller
Videooptagelserne viser en hvid mand med meget langt, lyst hår, som muligvis var en paryk. De viser ham gå rundt i lufthavnen, hvor bomben blev bragt til udløsning. Han var iført en blå t-shirt, shorts, hvide sportssko, en baseballkasket og solbriller.

Læs også:

Se også: Israel er før blevet angrebet på samme dato

Videoen er torsdag blevet vist af flere tv-kanaler i landet sammen med opfordringer til offentligheden om at hjælpe med oplysninger.

'Kun' syv døde
Eksplosionen i Burgas lufthav ved Sortehavet kostede fem israelske turister, chaufføren og selvmordsbombemanden livet.

Bulgariens indenrigsminister havde tidligere angivet, at otte personer blev dræbt ved bombeeksplosionen. Over 30 blev såret.

Sender redningsmandskab
Et israelsk hold bestående af redningsmandskab og militærfolk har allerede været i Bulgarien for at fragte lig og de sårede hjem.

Israels forsvarsminister Ehud Barak siger torsdag til israelsk radio, at den libanesiske Hizbollah-milits har udført angrebet på vegne af præstestyret i Teheran.

Læs også:

Krig & katastrofer - 18. jul. 2012 - kl. 23:33 Terroroffer i Bulgarien: Kropsdele overalt

- Dem, der umiddelbart gennemførte det, var folk fra Hizbollah, men de har selvfølgelig konstant haft støtte fra Iran, siger Barak til israelsk radio.

'Kraftig' reaktion på vej
Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, udpegede øjeblikkeligt Iran som ansvarlig for angrebet og advarede om, at der vil komme en 'kraftig' reaktion.

Læs også:

Se også: Dansker i Bulgarien: - Jeg er rædselsslagen

Terrorhandlingen var det seneste i en serie af angreb, der tilskrives Iran, mod israelere og jøder bosiddende uden for Israel. Iran har torsdag fordømt alle terrorhandlinger.

1 af 3 Israelsk redningsmandskab og militær har været i Bulgarien for at fragte sårede og døde hjem til Israel. Billedet er taget umiddelbart før afrejse fra Sofia. (Foto: IAF)
2 af 3 (Skærmbillede fra video)
3 af 3 Den formodede bombemand gik rundt i lufthavnen i Burgas umiddelbart før bomben blev bragt til udløsning. (Skærmbillede fra video/AP)
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen