TV: Her går det helt vejr-amok

I den seneste tid har der været en række vilde vejrkatastrofer rundt omkring i verden

(Foto: AP)
(Foto: AP)

Se eksempler på det ustyrlige vejr i tv-klippet over artiklen

------------

Der er ingen tvivl om, at vejret har været ualmindelig kedeligt denne sommer. Og danskere kan også godt lide at mugge over det triste vejr. Men der er ikke grund til at være alt for groggy over det danske sommervejr. For det er rene vanddråber i forhold til, hvad der sker rundt omkring i verden i øjeblikket.

I den seneste tid har en række naturkatastrofer - alt fra tornadoer til oversvømmelser - nemlig hærget verden over.

LÆS OGSÅ:

Krig & katastrofer - 16. jul. 2012 - kl. 09:32 TV: Polsk tornado tog alt med sig

Oversvømmelser og tornadoer
I et nordlige og vestlige Polen har en tornado senest kost mindst en person livet og såret ti, da den ramte søndag. Mere end 400 hektar skov er blæst væk og 100 huse blev ødelagt under tornadoens rasen.

LÆS OGSÅ:

Samfund - 16. jul. 2012 - kl. 11:44 TV: Vandstanden falder i grønlandsk katastrofeområde

Nordboerne er heller ikke sluppet fri af naturkatastrofer. Temperaturen har i dele af Grønland været helt oppe på 24 grader. Senest er et isbjerg, der er dobbelt så stor som øen Manhattan knækket af verdens nordligste gletstjer 'Petermann Gletsjeren'.

Men også i byen Kangerlussuaqved Sdr. Strømfjord, der ligger 25 kilometer fra Indlandsisen, har de haft voldsomme oversvømmelser som følge af temperaturstigningerne. En vejrstation i 3200 meters højde viser, at temperaturen er 2.2 grader, hvilket er højt ifølge DMI.

Vandmasserne i byen Kangerlussuaqved har medført enorme skader, der kommer til at koste op imod 20 millioner kroner.

LÆS OGSÅ:

Se også: Japanske oversvømmelsesofre vender hjem

Og hvis man kigger mod den østlige del af verden, døjer de også med konsekvenserne af voldsomme oversvømmelser. I Japan er mindst 32 personer meldt omkommet eller savnet som følge af fire dages skybrud i den sydvestlige japanske ø Kyushu, hvor floderne er gået over deres bredder og mudret vand har ødelagt eller oversvømmet huse.

Omkring 2600 huse på den nordlige del af Kyushu er uden strøm ifølge øens elektricitetsselskab, mens lokalregeringerne har sendt redningshold af sted til landsbyboere, der er isoleret efter jordskred.

LÆS OGSÅ:

Se også: Obama: Colorado er i katastrofetilstand

LÆS OGSÅ:

Krig & katastrofer - 30. jun. 2012 - kl. 08:32 Obama lover penge til skovbrandsramte

Værste skovbrand nogensinde
I Guds eget land, USA, har den værste skovbrand nogensinde hærget staten Colorado i slutningen af juni. Branden, der har fået tilnavnet 'Waldo Canyon fire', kostede to mennesker mistede livet, ødelage flere hundrede huse og har tvunget 35.000 væk fra deres hjem i og omkring delstatens andenstørste by Colorado Springs.

Tørke i Island
Men heller ikke vores nordiske naboer i Island er gået fri for problemer med moder natur. Særligt på den nordlige kyst har en voldsom tørke hærget og har medført flere brande på det græs, der dyrkes. Tørken har alvorlige omkostninger for de islandske landmand, der som noget nyt er begyndt at vande deres marker.

1 af 2 En tornado rasede i Polen for ganske nylig. Dette er dog billedet af en tornado fra Kansas i april i år (Foto: AP)
2 af 2 (Foto: AP)
Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen