Annan er i Syrien for at kæmpe for fredsplan

Dagen efter, at Kofi Annan erkendte, at hans fredsplan for Syrien er slået fejl, er han tilbage i Damaskus

Den internationale Syrien-fredsmægler, tidligere FN-generalsekretær Kofi Annan, er søndag ankommet til Damaskus, siger hans talsmand. Det sker dagen efter, at Annan erkendte, at hans fredsplan havde slået fejl.

- Den fælles særlige udsending til Syrien, Kofi Annan, er ankommet til Damaskus i aften for at føre samtaler med præsident Bashar al-Assad, siger talsmand Ahmad Fawzi uden at uddybe nærmere.

Annan ankom med den syriske viceudenrigsminister, Faisal Mekdad, til Dama Rose hotel i centrum af den syriske hovedstad, hvor FN's observatører har opholdt sig, siden de opgav at patruljere på grund af en voldsom forøgelse af volden i landet.

Det er Annans tredje rejse til Syrien, siden konflikten brød ud for 16 måneder siden. Han var senest i landet 26. maj.

- Det er bekræftet, at hr. Annan vil besøge Damaskus for at drøfte indholdet af sekspunkts fredsplanen med den syriske ledelse, siger ministertalsmand Jihad Makdissi.

Meddelelsen kom, efter at USA's udenrigsminister Hillary Clinton søndag advarede mod, at tiden var ved at løbe ud for at kunne redde Syrien fra et katastrofalt angreb, og mens snesevis af mennesker rapporteres dræbt i det uroplagede land.

Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen