Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

'Så tæt på helvede, som man kan komme'

Flere hundrede huse er brændt ned til grunden i Colorado Springs, hvor en skovbrand stadig raser

Hele det vestlige USA er ramt af skovbrande. Her er det gået hårdt ud over Colorado Springs, hvor over 300 huse er brændt ned til grunden. (Foto: AP)
Hele det vestlige USA er ramt af skovbrande. Her er det gået hårdt ud over Colorado Springs, hvor over 300 huse er brændt ned til grunden. (Foto: AP)

Mindst 346 huse i Colorado Springs er forvandlet til aske, efter at en voldsom skovbrand raserede det naturskønne området i den amerikanske delstat Colorado, oplyser myndighederne.

Waldo Canyon-branden, den mest destruktive i statens historie, er endnu ikke under kontrol. Årsagen til branden er ikke kendt, siger borgmester Steve Bach.

– Der er intet tilbage. De nedbrændte ejendomme er helt væk. Det er som om, en atombombe er blevet smidt over området. Det er så tæt på helvede, som man kan komme, siger borgmesteren til tv-stationen NBC.

Hele det vestlige USA er ramt af skovbrande. En person er omkommet i staten Utah, mens over en snes brande er aktive i staterne Arizona, Californien og New Mexico.

Foreløbig er næsten 100 kvadratkilometer skov brændt ned og over 35.000 indbyggere evakueret i Colorado. Mange vender hjem til en ruinhob, blandt andre Rebekah og Byron Largent.

– Vi tænker på alle minderne, som er gået tabt og ikke kan erstattes, siger Rebekah Largent og nævner blandt andet sin bryllupskjole og en gyngestol, hvor hun ammede sin datter, Emma.

Præsident Barack Obama rejser fredag til området for at besigtige omfanget af skaderne og takke brandfolkene for deres indsats.han har her til morgen dansk tid erklæret katastrofetilstand i staten Colorado, hvor en skovbrand hærger.

1 af 3 (Foto: AP)
2 af 3 (Foto: AP)
3 af 3 Hele det vestlige USA er ramt af skovbrande. Her er det gået hårdt ud over Colorado Springs, hvor over 300 huse er brændt ned til grunden. (Foto: AP)
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen