Konys topgeneral fanget

Soldater fra Uganda har fanget en af den eftersøgte krigsforbryder, Joseph Konys, topfolk - han var kun bevæbnet med en AK47 med otte patroner

En af Joseph Koneys vigtigste generaler er blevet taget til fange. (Foto: Stuart Price/AP)
En af Joseph Koneys vigtigste generaler er blevet taget til fange. (Foto: Stuart Price/AP)

Jagten på massemorderen og krigsforbryderen Joseph Kony fra Uganda har opnået et markant boost.

En af Konys topgeneraler Caesar Achellam blev lørdag taget til fange på bredden af floden Mbou i nabolandet Den Centralafrikanske Republik, skriver Reuters.

TV:

Kony (th) er en jagtet mand. (Foto: AP) Krig & katastrofer - 1. maj. 2012 - kl. 08:10 TV: Amerikanske specialstyrker jagter nu Kony

Ugandas hær fortæller, at han kun var bevæbnet med en enkelt AK47 med otte skud. Han blev fanget sammen med sin kone, en datter og en hjælper.

Det er et hårdt slag for Joseph Konys private hær, Lord's Liberation Army (LRA), der kun tæller omkring 200 mand.

Faldt i Ugandas fælde
- Anholdelsen af Caesar Achellam er et stort fremskridt, fordi han er en stor fisk. Hans tilfangetagelse vil helt sikkert forårsage en holdningsændring i LRA, siger Felix Kulaigye, en talsmand for hæren, til Reuters.

Ifølge Reuters haltede den anholdte Caesar Achellam, da han blev vist frem for pressen. Det blev tilskrevet en gammel skade.

TV:

Jason Russel gik i sidste uge amok på gaderne i San Diego, hvor han bor. (Foto: ZumaPress) Samfund - 22. mar. 2012 - kl. 11:59 TV: Kony-instruktør helt nedbrudt

Achellam var på vej tilbage fra Den Demokratiske Republik Congo, da han faldt i soldaterne fra Ugandas fælde.

Specialtrænede og bevæbnede elitesoldater fra USA, hjælper Uganda i jagten på den eftersøgte krigsforbryder Joseph Koney.

Bestialske gerninger
Kony havnede i det internationale søgelys efter en 30 minutter lang dokumentarfilm 'Kony2012', som på kort tid blev set af knapt 80 millioner mennesker på YouTube.

Læs også:

Se også: Bree Olson stripper for Kony 2012

Filmen er en del af en kampagne, som har til formål at sætte militslederens forbrydelser på dagsordenen og bringe ham for en international domstol og er iværksat af non-profit organisationen Invisible Children.

Kony står i spidsen for bevægelsen Lord's Resistance Army (LRA), som har utallige bestialske gerninger på samvittigheden.

Fire lande samarbejder
Den ofte stofpåvirkede guerillahær rekrutterer angiveligt ofte børnesoldater og kidnapper unge piger som sexslaver.

I 2005 blev Kony og hans cirka 300 mand store hær drevet ud af det nordlige Uganda efter at have terroriseret lokalsamfund i årtier.

Læs også:

(Foto: AP) 112 - 9. mar. 2012 - kl. 17:27 Uganda lover at fange 'monstret' Kony

Fire lande arbejder sammen i jagten på den forhadte Joseph Kony. Ud over Uganda bidrager Sydsudan, Den Centralafrikanske Republik og Den Demokratiske Republik Congo også til den nye hærstyrke på 5000 mand.

LÆS OGSÅ:

Norske Jan Egeland mødte Joseph Kony (tv.) og hans næstkommanderede, Vincent Otti (i mindten) i 2006. (Foto: Stuar Price/AP) Krig & katastrofer - 8. mar. 2012 - kl. 15:13 Jan mødte massemorderen - så gal er han
17-årige Fatma Kavakli bliver vred over at se, hvordan børn bliver behandlet af Joseph Konys private hær. (Privatfoto) Krig & katastrofer - 8. mar. 2012 - kl. 13:04 Danske Fatma: - De skærer børnene i ansigtet


Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen