Sort boks skal løse mysterium om Pakistan-fly

Mens Pakistan begraver ofrene for fredagens flytragedie, skal flyets sorte boks nu undersøges

I Pakistan er de første ofre for flykatastrofen nu blevet begravet. Ni er stadig ikke identificeret. (Foto: AP Photo/B.K. Bangash)
I Pakistan er de første ofre for flykatastrofen nu blevet begravet. Ni er stadig ikke identificeret. (Foto: AP Photo/B.K. Bangash)

I dag begraver Pakistan 36 af ofrene fra flyulykken i fredags, hvor en Boeing 737 fra Bhoja Airlines styrtede nær hovedstaden Islamabad og alle ombord, 116 voksne og 11 børn, blev dræbt.

Årsagen til styrtet står stadig hen i det uvisse, men flyets sorte boks, som blev fundet natten til lørdag, vil forhåbentlig kaste lys over sagen når den åbnes.

Læs:

Se også: Pakistan: 127 omkommet i flystyrt

Det har været vanskeligt at identificere de afdøde, da flere var meget medtagne efter det voldsomme styrt, hvor flyets vragdele blev spredt over et stort område. Ifølge nyhedsbureauet AFP, hvis reporter har besøgt hospitalet i nærheden, var nogle af ofrene 'ikke andet end kropsdele'.

Ni af ofrene er stadig ikke identificeret, men vil blive DNA-testet for at fastslå deres identitet, skriver nyhedsbureauet AFP.

Mystik om årsag
Flyets sorte boks, der blev fundet natten til lørdag, er blevet sendt til USA hvor flyproducenten Boeing selv skal stå for at undersøge årsagen til styrtet.

Lederen af Pakistans luftfartsmyndigheder, Nadeem Yousafzai, udtalte på en pressekonference, at alt havde virket normalt og at flyet var på rette kurs til at lande i Benazir Bhutto international Airport, da det i en højde af 2600 fod pludselig begyndte at dykke skarpt ned mod jorden.

Herefter mistede kontroltårnet kontakten med flyet og flyet forsvandt fra radarskærmen. Den forklaring står i modstrid til tidligere oplysninger om, at piloten havde sendt et mayday-kald lige inden flyet styrtede, som flere medier citerer.

32 år gammelt fly
Flere eksperter har spekuleret i, at flystyrtet skyldtes lokale vindforhold, mens andre teorier går på, at flyets brændstoftanke eksploderede. Det sidste støttes af forklaringer fra lokale i byen, hvor flyet styrtede ned, der melder at have set et lysglimt og hørt et brag inden flyet styrtede.

Flyet havde 32 år på bagen, da det styrtede, og var sidst blevet sikkerhedstjekket i Sydafrika, hvor det pakistanske luftfartsselskab Bhoja Airlines købte flyet.

Ejeren af flyselskabet, Farooq Bhoja, har fået forbud imod at forlade Pakistan, før der er klarhed over årsagen til styrtet.

1 af 2 Flyet blev stærkt beskadiget ved styrtet og vragdelene lå spredt over et større område. (Foto: AP Photo/Muhammed Muheisen)
2 af 2 I Pakistan er de første ofre for flykatastrofen nu blevet begravet. Ni er stadig ikke identificeret. (Foto: AP Photo/B.K. Bangash)

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere