Al-Khawajas kone langer ud efter racerboss

Konen til den sultestrejkende danske statsborger al-Khawaja kritiserer Formel 1-chef forud for racerløb

Konen til den fængslede og sultestrejkende danske statsborger i Bahrain, Abdulhadi al-Khawaja, beskylder chefen for Formel 1-løbene, Bernie Ecclestone, for at ignorere hendes mands situation forud for weekendens Grand Prix i den arabiske stat.

Bernie Ecclestone har forpasset muligheden for at hjælpe demokratibevægelsen i landet og for at hjælpe hendes mand, mener Khadija al-Mousawi.

- Jeg er vred på folk som Ecclestone, der har besluttet sig for at komme til Bahrain, fordi han tror, alle er glade. Jeg kan forsikre ham om, at jeg ikke er glad, og at min familie ikke er glad, fastslår al-Mousawi, der dog mener, at racerløbet skal gennemføres.

Ecclestone udtalte i sidste uge, at alle Formel-1 holdene var klar til at rejse til Golfstaten.

- Der sker ikke noget. Jeg kender folk, der bor i landet, og der er fred og ro, lød det fra Formel 1-chefen.

Det er udtalelser som den, der skuffer al-Khawajas kone.

- Hvis Ecclestone havde sagt, at han ville komme, hvis Abdulhadi blev givet fri, så tror jeg, at der var en chance for, at det ville ske. Men at han ignorerer sagen fuldstændig, mens hele verden taler om den, gør mig ked af det, siger Khadija al-Mousawi.

- Formel 1 er godt for Bahrain, men jeg synes, at Formel 1 burde hjælpe Bahrains befolkning til at opnå deres rettigheder, mener al-Mousawi.

Lokale arrangører, som var nødt til at aflyste sidste års løb i Sakhir på grund af civile uroligheder, er stensikre på, at dette års arrangement vil kunne gennemføres på trods af fortsat sekterisk uro og gadeoptøjer i kongeriget.

Khawaja, der er en ledende borgerrettighedsaktivist, er idømt livsvarigt fængsel for at stå bag omfattende protester mod Bahrains regime sidste år.

Han har været i sultestrejke i mere end to måneder og beskrives som at være i fare for at dø.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere