Syriens opposition trygler om FN-soldater

I opgøret med præsident Assads regime i Syrien opfordrer oppositionen på ny FN til at engagere sig militært

Syriens Nationalråd har lørdag gentaget dets opfordring til FN om at gribe militært ind i konflikten i landet for at standse de forbrydelser, der bliver begået mod det syriske folk af præsident Bashar al-Assads regime.

- Vi opfordrer på ny FN's Sikkerhedsråd til omgående at gribe ind militært for at afslutte de forbrydelser, som det blodige regime har gennemført mod det ubevæbnede syriske folk, hedder det i en erklæring, der er modtaget i Libanons hovedstad Beirut.

Opfordringen kommer, efter at Nationalrådet hævder, at regeringsstyrker lørdag er rykket ind i Bayyada, der er nabo til oprørsbyen Homs. Her er "gader og bygninger fulde af martyrers lig, og ødelæggelserne er gruopvækkende", hedder det i erklæringen.

Siden årets begyndelse har regeringsstyrker beskudt og bombarderet den centralt beliggende by i et forsøg på at generobre de områder, som oprørerne har besat.

Syriens Nationalråd opfordrede de FN-observatører, der ankom søndag, til at tage direkte til Homs i et "forsøg på at sætte en stopper for regimets forbrydelser". Rådet hævder, at Bayyada og Khaldiyeh "er mål for barbariske granatangreb og en umenneskelig embargo".

Den oprørske Fri Syriske Hær opfordrede torsdag til en udefrakommende militær indgriben, selv uden FN-mandat, for at støtte udførelsen af taktiske angreb på regimets vigtige anlæg.

Det statslige syriske nyhedsbureau oplyser, at en gruppe "bevæbnede terrorister" lørdag har sprængt en olierørledning i luften i provinsen Deir al-Zor tæt på grænsen til Irak.

- En bevæbnet terrorgruppe detonerede en sprængladning på en olierørledning i nærheden af Abu Hammam i Deir al-Zor-provinsen. Det førte til en brand, oplyser nyhedsbureauet Sana uden at komme med flere detaljer.

Observatører siger, at flere end 200 mennesker er blevet dræbt i Syrien siden en skrøbelig våbenhvile, som både regering og oprørere har forpligtet sig til at overholde, trådte i kraft 12. april.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere