al-Khawajas datter anholdt igen

Abdulhadi al-Khawajas datter, Zainab, blev anholdt under en demonstration lørdag aften

Zainab al-Khawaja (nr. to fra venstre) blev anholdt lørdag aften, oplyser aktivister til nyhedsbureauet Reuters. (Foto: AP)
Zainab al-Khawaja (nr. to fra venstre) blev anholdt lørdag aften, oplyser aktivister til nyhedsbureauet Reuters. (Foto: AP)

Datteren af den sultestrejkende dansk-bahrainer Abdulhadi al-Khawaja er igen blevet anholdt i Bahrain.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters blev Zainab al-Khawaja anholdt lørdag aften, da hun deltog i en demonstration i hovedstaden Manama.

Zainab al-Khawaja blev anholdt Manamas finans-distrikt, da hun sammen med flere andre demonstranter blev forhindret i at demonstrere af kampklædt politi, oplyser aktivister til Reuters.

Ifølge de foreløbige oplysninger satte Zainab al-Khawaja sig ned på gaden for at vise sin protest mod regeringens behandling faderen Abdulhadi al-Khawaja.

Den sultestrejkende Abdulhadi al-Khawaja, som er blandt de førende demokratiforkæmpere i Bahrain, er idømt livsvarigt fængsel for at stå bag omfattende protester mod landets regime sidste år.

Han stoppede allerede onsdag med at få væske intravenøst, men på daværende tidspunkt ville han stadig drikke vand.

Det er han nu også stoppet med.

Læs også:

Se også: Ambassadør venter at besøge al-Khawaja mandag
Se også: 7000 bahrainere i protest forud for Formel 1
Se også: Al-Khawajas datter løsladt igen
Se også: UM: Ambassadør uden adgang til al-Khawaja

Danmark har tilbudt at tage al-Khawaja, men ifølge flere iagttagere er regeringen i Bahrain fanget i en hasarderet magtkamp, men også et dilemma.

På den ene side vil de ikke vise svaghed, men de ønsker heller ikke, at dansk-bahraineren skal dø og få status som martyr.

Lørdag har omkring 7000 aktivister været på gaden i Bahrains hovedstad for at demonstrere mod den siddende regering.

Nogle steder er der sammenstød, hvor demonstranter kaster brandbomber, mens politiet svarer igen med tåregas.

De demonstrerende har bannere med krav om demokratiske reformer, og det er oppositionen i landet, som har indkaldt til de store protester.

Demonstranterne er på gaden netop denne weekend, fordi alverdens medier er samlet i Bahrain for at dække søndagens Formel 1 Grand Prix.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere