FN vil sende 300 observatører til Syrien

FN vil sende 300 observatører til Syrien for at sikre, at betingelserne i fredsplanen bliver overholdt

Syrien har endnu ikke opfyldt betingelserne i den nyligt indgåede fredsplan, skriver FN generalsekretær Ban Ki-moon i et brev til FN's Sikkerhedsråd.

Det syriske regime mangler at trække sine styrker ud af byerne, skriver generalsekretæren, der kræver at se tydeligt tegn på, at præsident Bashar al-Assad vil leve op til aftalen.

Ban Ki-moon foreslår, at der bliver sendt 300 observatører til Syrien. De skal i tre måneder overvåge den våbenhvile, som blev aftalt med Kofi Annan og Den Arabiske Liga.

Siden en FN-støttet våbenhvile trådte i kraft, er mindst 55 mennesker - hovedsageligt civile - døde af styrets vold, siger FN.

Organisationen anslår samtidig, at 11.117 mennesker er blevet dræbt i løbet af de 13 måneder, den krigslignende tilstand har hersket i landet.

Lørdag ankom de første seks af i alt 30 observatører, som FN's Sikkerhedsråd har godkendt at sende til landet.

Holdets første opgave er at etablere et hovedkvarter og foretage de nødvendige forberedelser, så missionen kan overvåge våbenhvilen.

Resten af observatørerne ventes at ankomme til landet inden for de næste par dage, oplyser en talsmand for FN's fredsbevarende styrker.

Hvis der skal flere observatører til Syrien, kræver det en ny resolution fra FN's Sikkerhedsråd, som har sagt, at flere observatører er betinget af, at våbenhvilen holder.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere