Taleban hoverer: Det er kun begyndelsen

Taleban lover nye angreb mod vestlige og civile mål i Afghanistan

Dagens angreb rettede sig blandt andet mod ambassade- og regeringsbygninger. (Foto: Demotix)
Dagens angreb rettede sig blandt andet mod ambassade- og regeringsbygninger. (Foto: Demotix)

Afghanistans hovedstad blev i dag ramt af ét af de voldsommeste angreb i lang tid.

Adskillige steder i Kabul og i omkringliggende provinser opstod ved middagstid eksplosioner, der helt åbenlyst var koordinerede.

Kort efter tog de afghanske oprørere fra Taleban ansvaret for angrebene, og efterfølgende lover de nu, at flere angreb er på vej, skriver adskillige medier.

Læs også: Voldsomt angreb er i gang i Kabul

- Angrebene markerer kun begyndelsen af forårs-offensiven, som vi har planlagt i flere måneder, fortæller Talebans talsmand Zabihullah Mujahid ifølge Reuters.

I en sms til flere reportere skriver han videre:

- I eftermiddags udførte vores Mujahedin-krigere selvmordsaktioner ved ISAF's hovedkvarter, parlamentsbygningen og flere diplomatiske kontorer i Kabul, og vores fjender havde store tab. Vores krigere er udstyret med små og tunge våben og også med selvmordsveste. Disse angreb var særdeles velplanlagte, lyder det.

Læs også: Danske ambassadefolk i sikkerhed

En talsmand for Nato siger til BBC, at der i løbet af eftermiddagen var angreb i mindst tre provinser - Logar, Nangarhar, og Paktia øst og syd for hovedstaden, Kabul. Heldigvis er der ifølge nyhedsbureauerne foreløbig kun meldinger om én dræbt - en oprører.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere