Se de vilde billeder: Dødstallet stiger efter tornadoer

Mere end 121 tornadoer har foreløbigt slået fem mennesker ihjel i det midtvestlige USA - fem millioner mennesker opfordres til at tage deres forholdsregler

Adskillige bygninger er blevet raseret af de voldsomme tornadoer. Her er der opstået brand ved en tankstation i Wichita, Kansas. (Foto: Abaca)
Adskillige bygninger er blevet raseret af de voldsomme tornadoer. Her er der opstået brand ved en tankstation i Wichita, Kansas. (Foto: Abaca)

Endnu engang - fristes man til at sige - skaber kraftige tornadoer kaos i det centrale USA.

Og ifølge CNN har fem personer foreløbigt mistet livet i det voldsomme uvejr, der især har ramt delstaterne Oklahoma Iowa, Kansas og Nebraska henover weekenden.

Læs også: Tornado tager to liv

De fem døde personer, der inkluderer to børn, kommer alle fra byen Woodward, der ligger cirka 200 kilometer fra storbyen Oklahoma City.

- Tornadoen kom midt om natten og fangede os, mens vi lå og sov. Alt er sort. Bygninger er blevet revet fra hinanden, og hele den vestlige del af byen er blevet jævnet med jorden, lyder det fra Woodwards rystede borgmester Roscoe Hill ifølge CNN.

Yderligere 37 personer meldes kvæstede som følge af i alt 121 indrapporterede tornadoer, og myndighederne opfordrer derfor nu mere end fem millioner indbyggere - fra Wisconsin til Texas - om at være på vagt og tage sine forholdsregler.

Læs også: TV: Vild tornado pløjer gennem boligkvarter

- Nogle af de større byer, der kan blive ramt af tornadoer og ødelæggende vindstød er Green Bay, Chicago, St. Louis, Little Rock og Houston, fortæller den amerikanske meteorolog Alexandra Steele til CNN.

Det kraftige uvejr kommer blot cirka en måned efter, at USA sidst blev ramt af adskillige tornadoer, der endte med at dræbe dusinvis amerikanere. For to uger siden blev delstaten Texas også ramt af et kraftigt uvejr, der kastede med biler og forvoldte stor materiel skade.

Befinder du dig midt i uvejret, så send os en sms/mms (alm. telefontakst) på 1224 eller en mail på 1224@eb.dk

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere