TV: 35 dræbt i voldsomme skudvekslinger

18 timers heftig skudveksling i den afghanske hovedstad Kabul er slut. Ifølge landets forsvarsministerium er 32 militante og tre soldater blevet dræbt. De koordinerede angreb er ifølge oprørerne starten på en offensiv, der skal hævne en række handlinger begået af amerikanske soldater

En del af angrebene var rettet mod ambassade- og regeringsbygninger. (Foto: Demotix)
En del af angrebene var rettet mod ambassade- og regeringsbygninger. (Foto: Demotix)

Se billeder fra nattens kampe i tv-klippet

- - - - - - - - - -

18 timers voldsomme kampe i den afghanske hovedstad Kabul er slut. Det oplyser både politi og regeringen i Afghanistan.

- Det seneste nye, vi har fra området omkring parlamentet, er, at angrebet er overstået, og at den sidste oprører, der gjorde modstand, er blevet dræbt, siger talsmand for politichefen i Kabul Hashmatullah Stanikzai.

Da røgen havde lagt sig, og afghanske myndigheder skulle gøre tabstallet op mandag morgen, var der umiddelbart ikke enighed om, præcis hvor mange der er dræbt under kampene.

LÆS OGSÅ:

Se også: Afghanistan: Alle oprørere dræbt i Kabul

Afghansk politi oplyser, at 15 militante er døde, mens forsvarsministeriet siger, at 32 oprørere og tre soldater er dræbt. Desuden er 10 soldater såret, oplyser ministeriet.

Kabul blev søndag ramt af en række koordinerede angreb, hvor ambassader og udenlandske militærbaser kom under beskydning, i det Taliban kalder begyndelsen på oprørernes forårsoffensiv.

Afghanske sikkerhedsstyrker var de første til at gå til modangreb, men en talsmand for Nato-styrkerne i landet siger, at Nato har hjulpet til med luftstøtte efter anmodning fra afghanerne.

Den amerikanske, den britiske, den tyske og den japanske ambassade kom under angreb, da oprørerne slog til mod den diplomatiske zone i byen.

LÆS OGSÅ:

Se også: Taleban hoverer: Det er kun begyndelsen

Oprørerne forsøgte også at storme parlamentsbygningen, hvor det kom til skudkampe med politikere og deres sikkerhedsvagter, der skød tilbage mod oprørerne fra taget af bygningen.

Uden for hovedstaden gik oprørerne til angreb på regeringsbygninger i provinsen Logar, lufthavnen i Jalalabad og en politistation i byen Gardez i provinsen Paktya. Her blev en Nato-helikopter sat ind mod oprørerne.

Angrebene vækker bekymring for sikkerhedssituationen i Afghanistan, hvor Nato forbereder sig på at trække 130.000 soldater ud ved udgangen af 2014 og overgive ansvaret til afghanske styrker.

Den amerikanske ambassadør, Ryan Crocker, siger, at de afghanske sikkerhedsstyrkers evne til at besvare angrebene viser et ´klart tegn på fremskridt´.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere