Folk meldes dræbt i Syrien trods våbenhvile

Titusinder demonstrerer i adskillige af Syriens provinser på andendagen af en skrøbelig våbenhvile

Syriske sikkerhedsstyrker skød og dræbte fredag tre demonstranter, da titusinder deltog i protestmarcher over hele landet i overensstemmelse med oppositionsledernes opfordringer om at udnytte en våbenhvile til at aktionere.

Men soldater åbnede ild mod en gruppe mænd, da de var ved at slutte sig til en demonstration på Assi-pladsen. Og en af mændene blev dræbt, melder menneskerettighedsgruppen Syrian Observatory.

En anden demonstrant blev skudt og dræbt i landsbyen Nawa i provinsen Daraa, mens en tredje mand blev dræbt i Salquin i Idlib-provinsen, siger gruppen videre.

Lederen af menneskerettighedsgruppen, Rami Abdel Rahman, oplyser, at titusinder deltager i demonstrationer i adskillige provinser.

Gruppen melder også om kampe mellem den syriske hær og oprørere nær grænsen til Tyrkiet.

- Kampe med maskingeværer har fundet sted i Kherbet Joz på grænsen til Tyrkiet mellem regimets soldater og desertører fra hæren, siger en talsmand for Syrian Observatory.

Khirbet Joz ligger også i den nordlige provins Idlib.

Våbenhvilen er kommet i stand efter mægling fra FN's særlige udsending, Kofi Annan.

Frankrigs præsident, Nicolas Sarkozy siger fredag morgen, at han ikke har tiltro til, at den syriske præsident, Bashar al-Assad, vil overholde våbenhvilen.

- Jeg tror ikke på Bashar al-Assads oprigtighed endsige våbenhvilen. Jeg mener, vi må udstationere observatører, så de i det mindste vil være i stand til at vide, hvad der sker, mener Sarkozy.

Annan, der er FN's tidligere generalsekretær, har foreslået, at der sendes FN-observatører til landet.

Konflikten i Syrien, der brød ud for 13 måneder siden i forbindelse med Det Arabiske Forår, har ifølge FN kostet mindst 9000 mennesker livet.

/ritzau/AFP

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere