Syrien siger Tyrkiet ødelægger fredsplan

Spændinger tager til mellem Syrien og Tyrkiet. Damaskus siger, at tyrkerne forsyner oprørere med våben

Syriens udenrigsminister, Walid al-Moualem, anklager Tyrkiet for at undergrave Kofi Annans fredsplan ved at støtte syriske oprørere.

- Tyrkiet støtter ulovlige militante grupper i Syrien og forsyner dem med våben. De lader dem krydse grænsen over til Syrien på ulovlig vis, siger den syriske udenrigsminister, som tirsdag talte til journalister under et besøg i Moskva.

- Hvordan skal vi kunne følge planen, hvis ulovlige våbenleverancer fortsætter, og det strømmer til med militante folk fra Tyrkiet til Syrien, siger han videre.

Kritikken blev fremsat samme dag som Syrien skulle indlede en militær tilbagetrækning fra byerne i overensstemmelse med afgivne løfter i forbindelse med Kofi Annans fredsplan.

Der blev imidlertid meldt om nye angreb i landet.

Den tyrkiske premierminister, Recep Tayyip Erdogan, siger, at skud, der blev affyret fra Syrien mod en syrisk flygtningelejr inde i Tyrkiet, var en "klar krænkelse" af den fælles grænse mellem de to lande.

- Det var en klar krænkelse af grænsen, siger Erdogan, som tirsdag talte med journalister under et besøg i Beijing, hvor han er på officielt besøg.

- Det er klart, vi nu vil træffe de nødvendige foranstaltninger, siger han videre ifølge det tyrkiske nyhedsbureau.

Fire syrere og to tyrkere blev såret, da der blev åbnet ild over grænsen mod flygtningelejren mandag.

Skyderiet få dage før en våbenhvile skulle træde i kraft i Syrien, er blevet fordømt af USA.

Ifølge FN er 9000 mennesker blevet dræbt under konflikten, mens Assads regime hævder, at oprørere har dræbt over 3000 soldater.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere