USA om Assads fredsløfter: De holder ikke

Utroværdigt. Sådan lyder dommen over de løfter, som Syriens regime har givet til topdiplomaten Kofi Annan.

Der er ikke megen troværdighed i Assad-regimets løfter om fred.

Sådan lyder meldingen fra USA, mens blodsudgydelserne fortsætter i Syrien - trods torsdagens bebudede våbenhvile står for døren.

Den amerikanske FN-ambassadør Susan Rice siger onsdag aften dansk tid, at de syriske løfter om at overholde den aftalte fredsplan kun "har lidt, hvis overhovedet nogen troværdighed".

Meldingen kommer efter, at regimet i Damaskus har afgivet et skriftligt løfte til den internationale fredsmægler Kofi Annan om, at de senest torsdag indstiller deres militære operationer mod oprørerne.

I et brev til topdiplomaten Annan skriver det syriske udenrigsministerium, at regeringen indvilger i at "stoppe alle militære kampe på hele det syriske territorium fra klokken 6 (klokken 5 dansk tid, red.) i morgen, torsdag den 12. april 2012".

Samtidigt presser Tyskland på for, at Rusland distancerer sig fra sine syriske allierede i Damaskus. Den tyske udenrigsminister, Guido Westerwelle, siger, at russerne skal lægge afstand til blodsudgydelserne fra præsident Assads regeringshær.

- Rusland må gøre det klart, at det ikke vil have som helst at gøre med disse voldshandlinger og undertrykkelse, lyder det fra Westerwelle, som i øjeblikket befinder sig til ministermøde i G8-kredsen i Washington.

Den tyske toppolitiker kræver, at G8-landene sender et "signal om enhed og handling" til Assad, som ikke har stoppet fjendtlighederne, lyder det.

- Desværre fortsætter volden. Det er et klart ansvar for det, og det ligger hos Assad-regimet, siger Guido Westerwelle.

Rusland og Kina har tidligere nedlagt veto i FN's Sikkerhedsråd mod en resolution, som fordømmer den syriske enehersker.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere