Fem dræbt af kraftigt indonesisk jordskælv

Tsunamien udeblev efter et kraftigt jordskælv ud for Indonesien, men rystelserne kostede fem mennesker livet¨

Fem mennesker er omkommet og et barn alvorligt kvæstet, da et område ud for indonesiens nordlige kyst onsdag blev ramt af et kraftigt jordskælv, oplyser landets katastrofeagentur torsdag.

Mindst to mennesker døde på grund af hjerteanfald, en døde af chok og et barn blev alvorligt skadet, da et træ væltede, siger Sutopo Purwo Nugroho, der er talsmand for agenturet. Han ønskede ikke at uddybe sine udtalelser.

- Vi er fortsat i gang med at undersøge tilskadekomne og andre ødelæggelser, siger han i en skriftlig meddelelse til journalister.

Det kraftige jordskælv, der blev målt til 8,3 på richterskalaen, fik beboere i den nordligt beliggende Aceh-provins til i panik at flygte ud på gaderne. Rystelserne kunne mærkes så langt borte som i Indien.

Jordskælvet i havet ud for Indonesien blev fulgt af en række kraftige efterskælv i det vulkanske område i Det Indiske Ocean, der betegnes som Ildens Ring.

Der blev dog ingen gentagelse af den voldsomme tsunami, som fulgte skælvet 26. december 2004. Den katastrofe kostede omkring 230.000 mennesker livet i 13 lande omkring Det Indiske Ocean.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere