Syrien lover stop for militæroperationer

Kofi Annan har modtaget skriftligt løfte fra Syrien om, at militære operationer slutter ved daggry

Den syriske hær indstiller sine militære operationer mod oprørsstyrker i landet torsdag morgen klokken 05 dansk tid, som er fristen i den fredsplan, FN og Den Arabiske Liga har fremlagt.

De to organisationers særlige Syrien-udsending, tidligere FN-generalsekretær Kofi Annan, siger, at han har modtaget et skriftligt løfte fra den syriske regering om, at det vil ske.

I et brev til Annan skriver det syriske udenrigsministerium, at regeringen indvilger i at 'stoppe alle militære kampe på hele det syriske territorium fra klokken 06 (05 dansk tid) i morgen, torsdag den 12. april 2012', oplyser Annans talsmand, Ahmad Fawzi.

En unavngiven kilde i Syriens forsvarsministerium bekræfter over for statsstyret syrisk tv, at de militære operationer vil ophøre torsdag morgen.

- Efter vores væbnede styrker har fuldført de vellykkede operationer for at bekæmpe terrorgruppernes kriminelle handlinger og håndhævet statens styre på territoriet, er det besluttet at afslutte disse operationer fra torsdag morgen, siger den unavngivne embedsmand.

Syrisk tv nævner ikke noget om den våbenhvilefrist klokken 05 dansk tid, som er fastsat i fredsplanen, og som præsident Bashar al-Assad har accepteret.

Hæren forbeholder sig retten til at have et beredskab, der gør den i stand til at besvare mulige væbnede angreb rettet mod civile, regeringsstyrker eller privat og offentlig ejendom, siger Annans talsmand.

Ruslands regering siger i en udtalelse, at den syriske opposition også må overholde våbenhvilen, efter den syriske regering har lovet at gøre det.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere