Tsunami-advarsel efter indonesisk kæmpe-jordskælv

Indonesien er endnu engang blevet ramt af et stort jordskælv

Jordskælvet skete ud for Indonesiens Aceh-provins. (Foto: Googlemaps)
Jordskælvet skete ud for Indonesiens Aceh-provins. (Foto: Googlemaps)

Thailandske og indiske myndigheder advarer nu indbyggere mod ophold på visse kyststrækninger - blandt andet på Phuket i Thailand efter tsunami-advarsler i hele det Indiske Ocean.

De indonesiske myndigheder har nemlig netop registreret et kæmpemæssigt jordskælv ud for Sumatras kyst.

Det oplyser adskillige internationale medier - heriblandt nyhedsbureauet AP.

SE BILLEDERNE I VIDEOEN OVER ARTIKLEN

Jordskælvet målte hele 8,7 på Richter-skalaen, og derfor har The Pacific Tsunami Warning Center udstedt tsunami-advarsel for hele det Indiske Ocean, hvilket inkluderer blandt andet Australien, Thailand, Pakistan, Somalia, Madagascar og adskillige andre nationer.

Læs også: Forskere advarer: Danmark kan rammes af livsfarlig tsunami

- Jordskælv i denne størrelsesorden kan potentielt skabe en destruktiv tsunami, der kan påvirke kystområderne på tværs af hele det Indiske Ocean, lyder det i en udtalelse fra tsunamicenteret, der stadigvæk ikke ved med sikkerhed, om jordskælvet har forårsaget en egentlig tsunami.

De indiske myndigheder forventer dog op til seks meter høje bølger langs landets østkyst som følge af jordskælvet. Også den britiske ambassade på Sri Lanka opfordrer folk til at søge op i så højt terræn som muligt.

Ifølge den arabiske nyhedsstation, Al Jazeera, har jordskælvet allerede skabt panik-agtige scener i Indonesien, hvor indbyggerne forfærdede er løbet ud på gader og stræder.

På det sociale netværk Twitter skriver folk, hvordan de kunne mærke det kraftige skælv så langt væk som i både Singapore, Indien, Malaysia og Indonesien.

Mere konkret har jordskælvet sit epicenter 434 kilometer ud for Indonesiens Aceh-provins på 33 kilometers dybde.

Samme område var blandt de hårdest ramte, da et jordskælv i 2004 skabte en tsunami i Sydøstasien, der endte med at koste næsten 300.000 mennesker livet. Dengang blev jordskælvet målt til 9,3 på Richter-skalaen.

opdateres..

Ved du noget, eller er du i området, så giv os et tip på sms/mms 1224 (alm. telefontakst) eller på mail 1224@eb.dk.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere