DF til Søvndal: Hvem er ham al-Khawaja

DF beder Villy Søvndal (SF) om en forklaring på, hvem al-Khawaja er, og hvorfor Danmark skal hjælpe ham.

Hos Dansk Folkeparti forstår udenrigsordfører Søren Espersen ikke, hvorfor den danske regering "i fuldstændig panik sætter hele det store apparat i gang" for at få den sultestrejkende Abdulhadi al-Khawaja udleveret til Danmark.

- Jeg vil ikke acceptere den slags trusler, og vi bør ikke handle på den slags trusler. Hvis han har valgt at sulte sig selv ihjel, så er det hans ansvar alene, og det er ikke noget, regeringen skal handle specielt hurtigt på, siger Søren Espersen.

Han stiller samtidig spørgsmålstegn ved, om al-Khawaja overhovedet er den demokratiforkæmper, som han bliver betegnet som.

- Han siger, at han vil have demokrati, men det er der så mange islamister, der har sagt gennem tiden. Det kan man ikke nødvendigvis stole på. Jeg har en stærk fornemmelse af, at det her bare er en kamp mellem shia- og sunnimuslimer, siger Søren Espersen.

Han har formuleret en række spørgsmål til udenrigsminister Villy Søvndal (SF) for at få svar på, hvem al-Khawaja er, og hvad han arbejder for.

- Hans kone og døtre ser ikke ud til at være særligt frigjorte. De er fuldstændig pakket ind i gevandter. Og det styrker mig i, at han nok ikke arbejder specielt meget for kvinders rettigheder, siger Søren Espersen.

På spørgsmålet om, hvorvidt det er danske statsborgeres politiske og religiøse overbevisning, der skal afgøre, om regeringen skrider ind, lyder svaret:

- Der sidder tusindvis af danske statsborgere fængslet rundt omkring i verden for diverse forbrydelser. Vi skal sørge for, at deres rettigheder bliver overholdt. Men vi har ingen særlige forpligtelser for at hente dem hjem til Danmark bare fordi de sultestrejker.

Ifølge Søren Espersen er al-Khawaja blot "en almindelig mand, der har fået sin dom".

- Han er dømt efter nogle regler i Bahrain, som vi må forvente, at han godt kendte til. Det gør ham ikke særlig egnet til alverdens udrykninger, at han har lagt sig på en seng for at sultestrejke.

/ritzau/

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere