Elling: Vi frygter den rammer kl. 13.18

Jordskælvet i Indonesien får nu Star Tour til at evakuere 350 danske gæster i Thailand af frygt for en gentagelse af tsunamien i 2004

Det kraftige jordskælv, der netop har ramt ud for Indonesiens kyst, får nu både Apollo og Star Tour til at indlede en evakuering af danske turister i Thailand.

Det bekræfter de overfor ekstrabladet.dk.

- Vi er igang med at evakuere de turister, som befinder sig på hoteller i nærheden af vandet. Specielt på øen Cikao, men også på Phuket har vi en dialog med vores gæster og opfordrer dem til at søge op i terrænet, siger Star Tours direktør Stig Elling, der har 350 danske turister i området, til ekstrabladet.dk.

Læs også: Tsunami-advarsel efter indonesisk kæmpe-jordskælv

Også Apollo tager tsunami-truslen særdeles alvorligt.

- Vi har indledt evakueringer på øen Khao Lak i Thailand, og derudover forholder vi os til de varsler, der kommer fra de asiatiske myndigheder. Foreløbigt er det dog svært at få overblik over situationens alvor. Det ændrer sig fra minut til minut, fortæller Apollos pressechef Rikke Koks Andreassen.

Star Tour-direktør, Stig Elling, forsikrer dog, at man er bedre rustet end i 2004, hvis en tsunami skulle tordne mod kysten.

- Vi har lært en masse af tsunamien i 2004, så derfor er vi allerede i fuld gang med at informere vores gæster, fortæller han til ekstrabladet.dk.

En dansker i badebyen Hua Hin syd for Bangkok har ikke mærket noget til rystelserne efter jordskælvet.

- Men himlen er meget mørk, som om der er et stort uvejr på vej, siger danske Jens Linnemann til ekstrabladet.dk.

Han fortæller, at man i øvrigt har den store vandfestival i Thailand om et par dage, hvor man hylder vandet.

Jordskælvet, der blev målt til hele 8,7 på Richter-skalaen, havde sit epicenter 434 kilometer ud for Indonesiens Aceh-provins på 3,3 kilometers dybde.

Samme område var blandt de hårdest ramte, da et jordskælv i 2004 skabte en tsunami i Sydøstasien, der endte med at koste næsten 300.000 mennesker livet. Dengang blev jordskælvet målt til 9,3 på Richter-skalaen.

Ved du noget, eller er du i området, så giv os et tip på sms/mms 1224 (alm. telefontakst) eller på mail 1224@eb.dk.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere