Syriske skud sårer tre i Tyrkiet

Tyrkiet protesterer til Syrien over, at skud affyret ind over grænsen sårer tre personer på tyrkisk grund

Forholdet mellem Tyrkiet og dets naboland Syrien blev yderligere spændt, efter der mandag morgen blev skudt fra Syrien ind på den tyrkiske side af grænsen.

To syrere og en tyrkisk tolk, der opholdt sig i nærheden af en syrisk flygtningelejr ved den tyrkiske grænseby Kilis, blev såret af skuddene, siger diplomatiske kilder.

Det er første gang, at nogen bliver såret af skud affyret hen over grænsen, og episoden har skabt stor vrede i Tyrkiet.

Det tyrkiske udenrigsministerium har indkaldt den syriske charge d'affaires i Ankara og krævet et omgående stop for skyderiet, siger en embedsmand i det tyrkiske udenrigsministerium.

Det er dog ikke umiddelbart klart, om det er syriske sikkerhedsstyrker eller oprørere, der har rettet deres våben mod den tyrkiske side.

Angrebet fandt sted kort tid efter, at 17 sårede syrere var blevet smuglet over grænsen og ind til flygtningelejren i Kilis.

De var blevet såret under voldsomme natlige kampe i landsbyen Sucu i Aleppo-provinsen, der ligger tæt på grænsen.

To af de sårede døde, efter de var bragt i sikkerhed i lejren, siger en lokal embedsmand til det tyrkiske nyhedsbureau Anatolia.

De øvrige 15 er bragt til et tyrkisk hospital, hvor de modtager behandling.

Skudepisoderne har forårsaget frygt blandt de syriske flygtninge i lejren i Kilis, som ofte går hen mod grænsen for at tage imod deres landsmænd, der forsøger at flygte i sikkerhed i Tyrkiet, men som ofte er mål for snigskytter på den syriske side af grænsen.

Tidligere på dagen meddelte Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, der følger situationen i Syrien, at der har været voldsomme kampe mellem syriske sikkerhedsstyrker og oprørere tæt ved grænseovergangen mellem den syriske by Azaz og Kilis.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere