Syriens oprørere afviser ensidig våbenhvile

Syriens opposition vil kun stoppe volden, hvis regeringen gør det samme. I Homs meldes 26 dræbt af hæren.

Der er ingen tegn på, at de syriske regeringsstyrker er ved at trække sig ud af Syriens byer, sådan som et af kravene i FN's og Den Arabiske Ligas fredsplan lyder.

Syriens opposition vil ikke acceptere en ensidig våbenhvile og kræver, at præsident Bashar al-Assads styrker stopper brugen af vold tirsdag, siger Basma Kodmani, der er talskvinde for Syriens Nationalråd, der samler oppositionen.

Hun tilføjer, at de syriske regeringsstyrker fortsætter med at anholde folk, rive huse ned og angribe med både kampvogne og kraftige maskingeværer.

Oberst Qassem Saad al-Deen, der er talsmand for Den Frie Syriske Hærs ledelse, siger, at oprørerne vil kæmpe videre, hvis Assad ikke trækker sine kampvogne og soldater ud af byerne.

Samtidig siger aktivister i Homs, at mindst 26 mennesker er dræbt under hærens bombardement af to distrikter, Bayada og Khalidiya, i den oprørske by.

- De angriber Bayada med morterer fra tre forskellige steder. Folk har søgt tilflugt i skoler, og nu er nogle af skolerne blevet ramt, siger en aktivist, der kalder sig Abu Yasser.

- Vi har mindst 20 martyrer og 70 sårede, de fleste er kvinder og børn, fortæller han i telefonen til Reuters.

Tidligere på dagen sagde aktivister, at seks mennesker var dræbt i distriktet Khalidiya.

Rapporterne fra den syriske opposition og aktivister står i modsætning til den melding, der kom fra Syriens udenrigsminister, Walid Moualem, som tirsdag var på besøg i Moskva.

Her sagde han, at den syriske regering "som et tegn på god vilje" har indledt tilbagetrækningen af styrker fra en række provinser, men han nævnte ikke hvilke steder det drejer sig om.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere