Pakistanere er begravet under 25 meter sne

Redningsaktion er indstillet i mørket, efter at en voldsom lavine tidligt lørdag ramte pakistansk militærlejr

124 pakistanske soldater og 11 civile ansatte i militæret menes at være begravet i snemasser af en dybde på næsten 25 meter, rapporterer pakistansk stats-tv.

Det sker, efter en kæmpe lavine tidligt lørdag ramte en militærlejr i Kashmir ved grænsen til Indien. Militæret har lørdag aften opgjort antallet af savnede til 135, som der efter 17 timers eftersøgning fortsat ikke er noget livstegn fra.

- Denne bataljons hovedkvarter har ligget det samme sted i 20 år, og der aldrig før sket en hændelse som denne, hedder det i en erklæring fra militæret.

Militærets talsmand, generalmajor Athar Abbas, fortæller, at lavinen strækker sig over et område på én kilometer nær Siachengletsjeren, der ligger i 4500 meters højde i et ufremkommeligt område.

Stoppet redningsarbejdet
Håbet om at redde soldaterne svinder for hver time, der går.

Samtidigt er eftersøgningen indstillet for natten, efter at 150 soldater, sporhunde og helikoptere forgæves har ledt efter de savnede lørdagen igennem.

- Mørket og dårligt vejr har tvunget os til at stoppe redningsarbejdet. Vi genoptager det i morgen tidlig, siger en pakistansk sikkerhedskilde til nyhedsbureauet AFP.

En gruppe læger er også blevet hasteudsendt til den højtliggende region, som er ramt af ekstremt vejrlig med temperaturer ned til 70 minusgrader.

Området er et af de mest omstridte i verden. Det overvejende muslimske Kashmir er kernen i fjendtlighederne mellem de to nabolande og har været årsagen til tre krige siden 1947.

Indiske og pakistanske styrker, som tilsammen menes at have op imod 20.000 soldater under våben i området, har siden 1984 stået over for hinanden i bjergene over gletsjeren.

- Denne hændelse vil på ingen måde underminere vores soldaters og officerers kampmoral, siger den pakistanske premierminister, Yusuf Raza Gilani, i en erklæring.

Pakistans præsident, Asif Ali Zardari, skal søndag mødes med Indiens premierminister, Manmohan Singh. Det er første gang siden 2005, at en pakistansk statschef besøger Indien.