Tornado flår taget af plejehjem i Texas

En række kraftige tornadoer ramte Dallas-området, der umiddelbart slap fra mødet med uvejret uden omkomne

Et plejehjem i Dallas-forstaden Arlington blev ramt af tornadoen, men heldigvis kom ingen alvorligt til skade. (Foto: AP)
Et plejehjem i Dallas-forstaden Arlington blev ramt af tornadoen, men heldigvis kom ingen alvorligt til skade. (Foto: AP)

Cirka et dusin tornadoer spredte tirsdag rædsel i Texas, USA, hvor huse fik flået tagene af og tontunge lastbiler blev slynget op i luften. En tornado slog ned i en lastbilholdeplads i Dallas, hvor lastbiler, der fragter containere, blev kastet rundt, som var de legetøjsbiler.

– En anhænger blev revet i småstykker og slynget mellem 15 og 30 meter op i luften, siger lastbilchauffør Michael Glennon, der overværede episoden på nærmeste hold.

Se videoklip af de flyvende lastbiler her.

Tornadoerne skabte store ødelæggelser i byerne Kennedale, Arlington og Lancaster. Titusinde husstande er uden strøm, og politiet advarer indbyggerne om at holde sig væk fra løsthængende strømkabler.

Se tv: Tornado pløjer gennem boligkvarter

Se tv: Skrigende børn flygter fra tornado

Der er kun få meldinger om tilskadekomne, og det kan skyldes, at indbyggerne havde taget advarslerne fra det nationale vejrcenter alvorligt.

Men 10 personer blev kvæstet i Dallas-forstanden Lancaster - heraf to alvorligt. Samtidig kom to beboere på et plejehjem i Arlington til skade, da de voldsomme vindstød ramte ejendommen.

Joy Johnston besøgte sin 79-årige søster på plejehjemmet, da tornadoen drog hærgende forbi.

– Vinduerne blæste ud, og min søster er lam, så jeg måtte have folk til at hjælpe hende i sikkerhed, fortæller Joy Johnston til CBS News.

500 personer mistede livet
USA har de seneste år været vidne til kraftige tornadoer i midtvesten og i sydstaterne. Senest hærgede vejrfænomenet Henryville i Indiana, hvor seks personer omkom.

Sidste år omkom omkring 200 mennesker i byen Joplin, Missouri, da en kæmpetornado pløjede igennem byen. Cirka 500 mennesker døde i 2011 som følge af tornadoer.

1 af 2 Tornadoen påførte byen Lancaster store materielle ødelæggelser. (Foto: AP)
2 af 2 Et plejehjem i Dallas-forstaden Arlington blev ramt af tornadoen, men heldigvis kom ingen alvorligt til skade. (Foto: AP)