Japansk skib fra tsunami sænket ved Alaska

Over et år efter tsunamien i 2011 er et frit drivende japansk skib skudt i sænk ud for Alaska.

Spøgelsesskibet er nu historie (Foto: AP)
Spøgelsesskibet er nu historie (Foto: AP)

Den amerikanske kystvagt har med kraftig beskydning sænket et forladt japansk skib, som drev omkring ved Alaskas kyst som resultat af tsunamien i Japan for over et år siden.

Amerikanerne så den omflakkende, japanske trawler Ryou-Un Maru som en stor fare for skibstrafikken, især når det er mørkt. Skibet havde ikke længere lys på.

Det rustne japanske skib på over 150 fod er drevet tusinder af kilometer over Stillehavet efter det jordskælv, der førte til den altødelæggende tsunami i Japan i marts 2011.

Ejeren af det japanske skib ønskede det ikke tilbage. Torsdag forsøgte et canadisk hold at redde skibet. Da det ikke kunne lade sig gøre, gik sænkningen i gang.

Den amerikanske kystvagt skød i første omgang skibet i brand. Tidligt fredag morgen dansk tid fik det en runde mere og gik til bunds.

Ifølge den amerikanske kystvagt er der ikke fare for forurening af kysten i Alaska og Canada. Hvis der er brændstof om bord, er det formodentlig diesel, som hurtigt vil forsvinde og betyde ringe risiko for miljøet, lyder det.

Skibet er det største stykke vraggods, som er dukket op ved den amerikanske kyst efter tsunamien i 2011.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere