Syrien til Annan: Vi trækker os tilbage

Syrien er begyndt at trække regeringssoldater tilbage fra kampområder, siger talsmand for Kofi Annan

Den syriske regering har meddelt fredsmægleren Kofi Annan, at den er begyndt at trække sine soldater tilbage fra visse områder i landet. Det siger en talsmand for Annan, der er Den Arabiske Ligas specielle udsending til Syrien.

- De har fortalt os, at de trækker soldater tilbage fra visse regioner. Vi undersøger nu, om det også er tilfældet, siger Ahmad Fawzi, der er talsmand for Annan.

Tilbagetrækningen sker fra foreløbig tre byer, Deraa, Idlib og Zabadani, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Ahmad Fawzi siger videre, at Annan forventer, at styret i Damaskus overholder en indgået våbenhvile, der indebærer, at alle syriske regeringssoldater er trukket tilbage fra kampområder og returneret til deres baser som aftalt den 10. april.

Derefter regner Annan med, at alle kamphandlinger stilner af i løbet af de efterfølgende 48 timer.

- Vi forventer, at alle syriske regeringssoldater er ude af tæt befolkende områder den 10. april. Derefter regner vi med, at våbenhvilen bliver effektiv i løbet af to døgn, og at alle parter har indstillet kamphandlinger, siger Ahmad Fawzi.

Sideløbende forbereder FN at sende en udsending til Damaskus for at diskutere udstationering af observatører, som skal overvåge våbenhvilen.

FN's udsending ventes til Damaskus senere torsdag.