TV: Dræber sit eget folk med ekstreme granater

Det syriske regime har taget den ekstreme kampvogn 'Tulip' i brug i kampen mod sin egen befolkning. ADVARSEL: STÆRKE BILLEDER I TV-KLIPPET

Den blodige konflikt i Syrien har nu kostet livet for et antal civile mennesker, der i følge FN ligger "pænt over 7500" - og dødstallet stiger.

Nu tyder noget på, at landets leder Bashar al-Assad har taget endnu grovere metoder i brug for at nedkæmpe sin egen befokning.

SE DET I TV-KLIPPET OVER ARTIKLEN - ADVARSEL: STÆRKE BILLEDER

I følge Peter Bouckaert, der er kastastrofe-observatør hos menneskerettighedsorganisationen Human Rights Watch, beviser en ny video på nettet, at Assad-regimet bruger verdens største mortergranater til at angribe byen Homs. Det skriver The Christian Science Monitor.

På videooptagelserne står to syrere i ruinerne af en bombarderet bygning, med fragmenter af de ekstreme granater i deres hænder.

LÆS OGSÅ: Ny Syrien-resolution i Sikkerhedsrådet

Peter Bouckaert mener, at granaterne er blevet affyret af den såkaldte '2S4 Tulip' - en kampvogn, der kan angribe fra 20 kilometers afstand.

De 130 kilo tunge granater kan indeholde omkring 35 kilo sprængstof, og er 240 mm. Til sammenligning er de største mortergranater, som det amerikanske militær bruger 160 mm.

LÆS OGSÅ: Søvndal: - Hvem er Syriens opposition?

Den tanklignende 'Tulip' er fremstillet i Sovjet. Det kræver ni personer at operere den.

I TV-klippet over artiklen kan du se, hvordan den sovjetiske Tulip fungerer, og hvordan de ekstreme mortergranater har ramt Homs.