18 buspassagerer skudt i bagholdsangreb

Bevæbnede mænd har slået til i et blodigt angreb mod en bus i Pakistan. Mange er døde, siger politiet

Mindst 18 mennesker har mistet livet, da geværmænd tirsdag åbnede ild mod en passagerbus i Pakistans nordlige Kohistan-distrikt. Det oplyser landets politi.

Om bord på bussen var mennesker fra byen Rawalpindi, hvor den pakistanske hær har hovedkvarter. Køretøjet var på vej mod den nordlige by Gilgit.

- Bevæbnede mænd, som gemte sig på hver side af vejen, angreb bussen, fortæller den lokale politichef Mohammad Iiyas.

- De foreløbige meldinger siger, at 18 mennesker er døde og otte er kvæstet, tilføjer han.

Motivet bag det blodige angreb står ikke klart, fordi militante islamister normalt ikke er aktive i området, siger politiet.

Mandag eksploderede en bombe tæt på et offentligt møde i Pakistans uroplagede stammeområde i den nordvestlige del af landet. Eksplosionen dræbte mindst fem mennesker og kvæstede 17 andre.

Bomben, der sad på en motorcykels benzintank, sprang i luften i byen Nowshera, mens aktivister fra Awami National Party var ved at forlade mødet. Partiet er kendt som et liberalt og sekulært parti, der står i spidsen i kampen mod Taliban.

Den regionale leder af provinsen Khyber-Pakhtunkhwa og hans følge af ministre var også til stede til mødet, men havde forladt stedet umiddelbart før eksplosionen.

Sidste fredag sprang tre selvmordsbombere sig selv i luften ved en politistation i den nordvestlige hovedby Peshawar.

530 bombeangreb har dræbt omkring 4900 mennesker i Pakistan siden juli 2007.