Helikopterkollision dræber syv marineinfatarister

Syv U.S. Marineinfantarister blev dræbt, da deres helikoptere kolliderede nær Yuma i Arizona

(Foto: Google Earth) Det var i nærheden af Cokolate Mountains i Yuma, Arizona at de to helikoptere kolliderede. Området bliver brugt som øvelsesterræn da dalen ligner områder i Afghanistan.
(Foto: Google Earth) Det var i nærheden af Cokolate Mountains i Yuma, Arizona at de to helikoptere kolliderede. Området bliver brugt som øvelsesterræn da dalen ligner områder i Afghanistan.

De syv amerikanske marineinfantarister, der kom fra det '3rd Marine Aircraft Marine Wing' ved Miramar Marine-basen i San Diego,Californien, omkom, da deres militærhelikoptere stødte sammen i luftrummet over Yuma, Arizona.

Ifølge CNN har marine-flybasen omkring 4.000 ' active on duty' marineinfantarister, og står for over 80 procent af den amerikanske flyvetræning.

Kollisionen skete mellem en AH-1 W 'Super Cobra' helikopter og en UH-1 Y 'Huey'-helikopter under en normal træningssesion på det militære øvelsesområde Yuma Complex, det skriver nyhedsbureauet AP og MarineCoprpsTimes.com

Cobra-helikopteren har typisk en pilot og en 2.pilot ombord, hvorimod Huey-helikopteren kan have op mod 10 passagerer ombord, det oplyser det amerikanske marinekorps.

Strålingen fra atomreaktorerne har ramt 17 amerikanske helikopterpiloter, efter at de har været på redningsmission over Japan. (Foto: AP) Krig & katastrofer - 14. mar. 2011 - kl. 15:30 Japan: US-marines ramt af radioaktivitet

Identiteten af de syv omkomne marineinfantarister er endnu ikke blevet frigivet, men en undersøgelse af kollisionen er sat i værk.

Infantaristerne var i færd med at træne med henblik på udsendelse til Afghanistan.

Pressekaptajn Staci Reidinger fra flybasen i Yuma fortæller, at området, hvor de to helikoptere styrtede ned, ikke er befolket.

Se også: US Marines hentede dansk gidselfamilie

- Det er endnu uklart præcis, hvorfor sammenstødet skete, det er det, vi er ved at undersøge nu, oplyser det amerikanske marinekorps yderligere i en pressemeddelelse.

Se også: Heroisk redningsaktion i Afghanistan

Det er langt fra første gang amerikanske fly og helikoptere styrter ned under træningsøvelser i Yuma området:

I maj 2008 styrtede et Marine Harrier jetfly ned under en træningsøvelse i Goldwater Range syd for Yuma. Begge piloter måtte skyde sig ud af flyet. Begge piloter overlevede.

I 2007 styrtede et andet Harrier jetfly ned under en rutinetræning. Det styrtede også ned nær Yuma. Piloten skød sig selv sikkert ud af flyet.

August 2007 omkom fire marineinfantarister og en enkelt overlevede da en Huey-helikopter styrtede ned under en redningsaktion nær Colorado River cirka 30 kilometer fra Yuma.

1 af 2 Det var denne UH-1Y Huey (ti højre) og en AH-1W 'Super Cobra' der kolliderede under en træningsøvelse i Yuma, Californien(Foto: AP/U.S. MArine Corps)
2 af 2 (Foto: Google Earth) Det var i nærheden af Cokolate Mountains i Yuma, Arizona at de to helikoptere kolliderede. Området bliver brugt som øvelsesterræn da dalen ligner områder i Afghanistan.