Mindst 12 dræbt ved blodigt angreb i Bagdad

En række angreb i Irak har kostet mere end 12 mennesker livet i landets hovedstad

Bilbomber og skyderier har torsdag kostet mindst 12 mennesker livet i Iraks hovedstad, Bagdad. 41 skal være såret ved angrebet, fortæller en embedsmand fra landets Indenrigsministerium.

Andre kilder melder om mindst 22 dræbte.

Alle angrebene, som ramte på tværs af Iraks hovedstad, fandt sted mellem klokken seks og otte lokal tid (klokken fire til seks dansk tid). De var først og fremmest rettet mod politiet.

Sikkerhedskilder oplyser, at der landet over er blevet dræbt mindst 32 mennesker torsdag.

Søndag blev mindst 18 mennesker dræbt af en selvmordsbombemand, der slog til mod en politiskole i Bagdad, hvor unge mænd var i gang med at blive indskrevet.

Flere end 20 personer blev såret i angrebet, der var det blodigste i flere uger i den irakiske hovedstad.

Angreb er fortsat almindelige i Irak, selv om volden er aftaget, siden den kulminerede i 2006 og 2007. I januar var antallet af dræbte 151. Det var den første måned, hvor der ikke var amerikanske soldater i Irak.

I december blev 155 irakere dræbt, heraf 90 civile. De 155 dræbte var det laveste antal døde i landet i en enkelt måned siden 2003.

Den 15. december sidste år afsluttede USA officielt krigen i Irak med en ceremoni, hvor det amerikanske flag endegyldigt blev halet ned fra de militære hovedkvarterer. Det skete knap ni år efter den amerikanskledede invasion i marts 2003.

Da USA's tilstedeværelse i Irak var på sit højeste, var der 170.000 amerikanske soldater fordelt på 500 baser.

Næsten 4500 amerikanske soldater og titusinder af irakere har mistet livet under krigen, der bragte Saddam Hussein til fald.