Frankrig kræver adgang til sårede i Syrien

Efter drab på journalister presser Frankrig Syrien for at få hjælp ind i de områder, der bombarderes af hæren

Den 28-årige franske fotojournalist Rémi Ochlik blev onsdag dræbt i Homs. (Foto: AP)
Den 28-årige franske fotojournalist Rémi Ochlik blev onsdag dræbt i Homs. (Foto: AP)

Efter drabet på to vestlige pressefolk i Syrien stiller Frankrig krav om, at Syrien omgående stopper beskydningen mod de syriske byer og sikrer adgang til de ofre, der blev såret ved onsdagens angreb mod byen Homs.

Den franske avis Le Figaro oplyser, at en af de tre sårede udlændinge ved angrebet er avisens journalist Edith Bouvier.

De dræbte i onsdagens angreb i Homs var en anden franskmand, den 28-årige fotojournalist Rémi Ochlik, og den 56-årige amerikanske journalist Marie Colvin, der arbejdede på den britiske avis Sunday Times.

Læs også:

Verdensberømt krigskorrespondent dræbt i Homs

Frankrigs præsident, Nicolas Sarkozy, siger, at drabet på de to journalister understreger, at tiden er løbet ud for præsident Bashar al-Assads regime.

- Efter de oplysninger vi har fået fra Homs om, at en gruppe journalister blev ofre for et raketangreb, beder jeg den syriske regering om omgående at indstille angrebene og respektere deres internationale forpligtelser, siger den franske udenrigsminister, Alain Juppé.

Frankrig beder derfor den syriske regering 'yde sikker lægelig adgang for at hjælpe ofrene med støtte fra Den Internationale Røde Kors Komité', siger Juppé i en meddelelse.

Samtidig meddeler en FN-talsmand, at FN's nødhjælpschef, Valerie Amos, inden for kort tid vil rejse til Syrien i et forsøg på at overtale myndighederne til at lade hjælpearbejdere komme ind til civile i de områder, der i dag er under beskydning.

Amos skal 'vurdere den humanitære situation' og gentage opfordringen om at lade hjælpen komme ind, siger FN-talsmand Eduardo del Buey ifølge Reuters.

Han tilføjer, at der endnu ikke er fastsat en dato for hendes besøg i Syrien.