Israel: Tre bomber – én afsender

Israel påstår, at der blev brugt samme type sprængstoffer ved angrebene i Thailand, Indien og Georgien. Tre iranere er anholdt

De tre anholdte mænd, der alle har iransk pas, er identificeret som Saeid Moradi, 28, Mohummad Hazaei, 42, og Masoud Sedaghat Zadeh, 31. (Foto: AP)
De tre anholdte mænd, der alle har iransk pas, er identificeret som Saeid Moradi, 28, Mohummad Hazaei, 42, og Masoud Sedaghat Zadeh, 31. (Foto: AP)

De israelske myndigheder er ikke i tvivl om, at der en klar forbindelse mellem denne uges bombeangreb i Thailand, Indien og Georgien.

Israels ambassadør i USA, Itzhak Shoham, siger, at der blev anvendt samme type sprængstoffer ved de tre aktioner, der alle var rettet mod israelske ambassadefolk.

– Vi må derfor formode, at angrebene blev udført af det samme terrornetværk, siger ambassadøren til nyhedsbureauet Associated Press.

Læs: Bomber skulle dræbe israelere

De thailandske myndigheder har anholdt tre iranske mænd - herunder en mand ved navn Saeid Moradi, der fik sprængt begge ben af i forbindelse med en bombetransport i Bangkok.

Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, har allerede anklaget Iran for at stå bag angrebene, som han betegner som terror.

– Irans terroraktiviteter er blevet afsløret for hele verden. Aggressioner som denne vil blive spredt mere og mere, hvis de ikke stoppes, siger Netanyahu.

Læs: Iran fejrer atom-gennembrud

En kvinde, der er gift med en israelsk diplomat, blev hårdt såret ved eksplosionen i New Delhi, mens bomben i Tblisi aldrig eksploderede.

En talsmand for det iranske udenrigsministerium, Ramin Mehmanparast, afviser, at Iran står bag angrebet i Thailand.

Men Iran har tidligere truet med at gengælde en række drab på atomforskere, som Israel mistænkes for at stå bag.

I januar blev en fremtrædende atomforsker på Natanz-anlægget i Iran likvideret. Han blev dræbt, da to mænd på motorcykel placerede en magnetisk bombe på hans køretøj i Teheran.

1 af 2 Saeid Moradi har mistet begge sine ben, efter at en bombe gik af i utide. (Foto: AP)
2 af 2 De tre anholdte mænd, der alle har iransk pas, er identificeret som Saeid Moradi, 28, Mohummad Hazaei, 42, og Masoud Sedaghat Zadeh, 31. (Foto: AP)