Røde Kors kræver våbenhvile i Syrien

Civile, syge og sårede bør evakueres fra kampzonen, siger Røde Kors, som ønsker en daglig våbenhvile i Syrien

Hold en daglig våbenhvile på to timer.

Sådan lyder den direkte opfordring fra Røde Kors til såvel de syriske sikkerhedsstyrker som oprørerne, der kæmper for at bringe regimet i Damaskus til fald.

Våbenhvilen skal give mulighed for akut hjælp til civile, syge og sårede, som kan evakueres fra de hårdest ramte områder, lyder det.

- Den nuværende situation kræver en øjeblikkelig beslutning om at gennemføre en humanitær pause i kampene, siger Jakob Kellenberger, som står i spidsen for Den Internationale Røde Kors Komité (ICRC).

- Det skal vare mindst to timer hver dag, tilføjer han.

I oprørsbyen Homs har familier gennem adskillige dage været fanget i deres hjem, så de ikke har haft mulighed for at komme ud og hente mad, vand eller medicin, lyder det fra Røde Kors.

Samtidigt lyder meldinger tirsdag, at sikkerhedsstyrker har åbnet ild mod en større gruppe studerende på universitetet i byen Aleppo.

Op mod 2500 studerende demonstrerede ved det naturvidenskabelige fakultet, hvor de gik rundt med flag, som bar budskabet 'uafhængighed'.

Men de studerende blev mødt af skud, da sikkerhedsstyrkerne ville opløse demonstrationen med magt, siger aktivister fra menneskerettighedsgruppen 'Syrian Observatory for Human Rights'.

Antallet af eventuelle døde og sårede kendes ikke.

Den nordlige universitetsby Aleppo har indtil for nylig været sparet for sammenstød mellem oprørere og regimets folk.