44 dræbt: Ny fængselstragedie

Mindst 44 fanger er døde efter et blodigt bandeopgør i et fængsel i det nordlige Mexico.

Slåskampe med sten og kvælning har dræbt mindst 44 mexikanske indsatte i et overfyldt og korrupt fængsel. (FOTO: AP/Hans-Maximo Musielik)
Slåskampe med sten og kvælning har dræbt mindst 44 mexikanske indsatte i et overfyldt og korrupt fængsel. (FOTO: AP/Hans-Maximo Musielik)

Dødelige slåskampe er ikke unormale i Mexicos notorisk overfyldte fængsler og korrupte fængselssystem.

Søndag konfronterede to narkobander hinanden med sten og hjemmelavede våben i Adopaca-fængslet i byen Monterrey i det nordlige Mexico.

Nogle af fangerne blev stranguleret.

Se også: GALLERI: fængselsbranden i Honduras Se også: GALLERI: fængselsbranden i Honduras

BBC oplyser, at fængslets personale er under mistanke for at have medvirket til at skabe optøjerne ved søndag at have låst døre op, der adskilte fængslets to fløje.

En talsmand for fængselssystemet i Mexico udtaler til BBC, at de blodige optøjer blev udløst af spændinger mellem to rivaliserende narkobander, som går under navnene Gulf-kartellet og Zetas narkobande.

Overfyldt med narkobander
De to bander kæmper en bitter kamp for kontrollen over narkoruterne til USA, som bliver afspejlet bag fængslets mure, hvor bandemedlemmerne lever lige op ad hinanden.

Fængslet er beregnet til omtrent 1500 fanger, men det sidste stykke tid skulle der i følge BBC have været op mod 2500 indsatte. Der er kun blevet fældet dom over 30% af fangerne og 1500 af dem er blevet indsat i det seneste år, oplyser AP.

Se også: Hvis et dansk fængsel brænder Se også: Hvis et dansk fængsel brænder

Siden den mexicanske præsident Felipe Calderon for seks år siden erklærede krig mod narkotikabanderne er 46.000 mennesker blevet dræbt i bandekrigene.

1 af 3 Pårørende til de indsatte samledes i store grupper uden for fængslet for at kræve information om massakren. (FOTO: AP/Hans-Maximo Musielik)
2 af 3 En lille pige prøver kræfter med indhegningen til fængslet. (FOTO: AP/Hans-Maximo Musielik)
3 af 3 Slåskampe med sten og kvælning har dræbt mindst 44 mexikanske indsatte i et overfyldt og korrupt fængsel. (FOTO: AP/Hans-Maximo Musielik)