TV: Ny sultkatastrofe lurer i Afrika

FN-udsending advarer om, at en sult- og fødevarekrise er under opsejling i Afrika, der kan ramme millioner.

Det vestlige og centrale Afrika er i fare for at blive ramt af en sultkatastrofe, og det internationale samfund bør handle nu. Det siger Olivier De Schutter, der er særlig udsending for FN.

- Vi kan ikke vente på at folk sulter, før vi handler. Verden må reagere øjeblikkeligt for at undgå en altomfattende fødevarekrise, siger han under et besøg i Ghana.

Han advarer om, at krisen kan blive udløs af tørke, fejlslagen høst og stigende fødevarepriser. De lande, der foreløbig er ramt af tørke, er Tchad, Mali, Mauritanien og Niger, og der er bekymring for Burkina Faso, Senegal og den nordlige del af Nigeria og Cameroon. Seks millioner mennesker i Niger er berørt, mens det drejer sig om 2,9 millioner i Mali og 700.000 i Mauritanien.

LÆS OGSÅ: Camerouns elefanter dræbes af krybskytter

- I Tchad og Mauritanien er der et kornunderskud på mere end 50 procent i forhold til sidste år, siger Schutter, der er udsending for Right to Food, der er en underafdeling af FN´s fødevare- og landbrugsorganisation FAO.

- Tørkesæsonen vil komme tidligere og vare længere, end den plejer. Dette vil gøre Sahel (-landene) afhængige af importerede fødevarer, som må erhverves til skyhøje priser på det internationale marked.

- Dette kan blive en katastrofe for millioner af mennesker, hvis behov for fødevarer vil stige, samtidig med at deres købekraft falder, advarer han.

Se billederne i tv-klippet over artiklen