Tungt bombardement dræber 12 i Homs

Et sunnimuslimsk distrikt i den oprørske by Homs i Syrien er under heftig beskydning. Mindst 12 er dræbt

Syriske regeringsstyrker har dræbt mindst 12 mennesker og såret omkring hundrede andre under et voldsomt bombardement af byen Homs tirsdag morgen, oplyser aktivister i byen.

Angrebet er rettet mod de dele af byen, hvor de oprørsstyrker, der har grebet til våben mod præsident Bashar al-Assads styre, befinder sig.

- I den seneste time er over 120 granater faldet i kvartererne Baba Amro, Inshaat og al-Khalidiyeh, siger aktivisten Omar Homsi over telefonen til det tyske nyhedsbureau dpa.

- Angrebet i dag har til formål at ødelægge det, der er tilbage af disse kvarterer, selv nødklinikken og moskéerne, siger han.

Andre aktivister siger til nyhedsbureauet Reuters, at oprørerne, som har dannet Den Frie Syriske Hær, forsøger at holde regeringsstyrkerne ude af Baba Amro-kvarteret, hvor modstanden mod Assad er markant.

- Den Frie Syriske Hær lader ikke hæren komme ind i Baba Amro. Den reagerer her til morgen ved at skyde med 130 millimeter artilleri, der rammer kvarteret på må og få, siger aktivisten Nader al-Husseini til Reuters.

Han tilføjer, at to børn er blandt de dræbte.

Oppositionsgruppen Syrian Observatory for Human Rights, der har kontor i London, siger, at den har fået oplysninger fra officerer i regeringshæren om, at hæren vil storme de oprørske områder af Homs inden for de kommende timer.

Oplysninger fra Homs kan ikke bekræftes fra uafhængigt hold.

Sent mandag sagde Den Internationale Røde Kors Komité, at den har indledt forhandlinger med de syriske myndigheder om at få lov at komme ind i byen med mad og medicin til indbyggerne.