Militæret skyder mod sørgende i Damaskus

Militæret skyder mod deltagere i begravelse i Damaskus og spreder dem med tåregas

Tusindvis af syriske demonstranter gik ved den hidtil største protestaktion mod præsident Bashar al-Assads regime lørdag på gaden i hovedstaden, Damaskus, for at begrave tre unge, som blev dræbt af militæret

Direkte optagelser af begravelsen, der blev transmitteret på internettet, viste kvinder, der ærede "martyrerne", mens sørgende råbte slagord som: "Vi ofrer vores blod, vores sjæl for martyrerne. Et, et, et, det syriske folk er et!"

Aktivister fra oppositionen siger, at de syriske sikkerhedsstyrker skød mindst tre unge demonstranter ved en af de hidtil største demonstrationer mod Assad i Damaskus.

Øjenvidner siger, at op mod 30.000 mennesker deltog i lørdagens begravelse trods et kraftigt snevejr.

- Militæret skyder mod dem, der deltager i begravelsen, og de anvender tåregas for at opløse sørgemarchen, siger en talsmand for aktivisterne, Mohammad Chami.

Det er første gang, at der finder demonstrationer sted i velhavende områder i Damaskus.

Kina understregede lørdag, at landet støtter Assads planer om en folkeafstemning og et valg med mange partier for at bringe landet gennem krisen.

Efter et møde med Assad i Damaskus opfordrede Kinas viceudenrigsminister, Zhai Jun, til et øjeblikkeligt ophør af volden. Beijing "vil spille en positiv rolle" og bidrage til en "virkelig løsning", sagde han forud for sit møde med Assad.

Kina stemte sammen med Rusland imod en nylig resolution i FN's Generalforsamling om Syrien, og kineserne siger, at syrerne selv skal løse deres problemer uden diktater fra udlandet.

Assad har ud over støtten fra Kina og Rusland også Irans opbakning.

Menneskeretsgrupper vurderer, at de to ugers angreb mod byen Homs har kostet 400 mennesker livet. En læge i byen siger, at op mod 1800 er såret.