41 afghanske børn reddet fra bombeselvmord

Afghansk politi har befriet 41 børn, som skulle indoktrineres på koranskoler i Pakistan og udføre bombeangreb

Politi har reddet 41 afghanske børn fra at blive brugt som selvmordsbombere. Børnene var ved at blive smuglet over bjergene ind i Pakistan, da de blev befriet, oplyser Afghanistans regering.

Indenrigsministeriets talsmand, Sediq Sediqqi, siger på et pressemøde, at børnene i alderen 6 til 11 år er blevet befriet fra fire oprørere i den østlige provins Kunar. Det skete den 15. februar.

Han fortæller nyhedsbureauet AFP, at deres familier "blev narret af terrorister", som lovede at bringe børnene til præsteskoler i Pakistan.

Her skulle børnene ifølge Sediqqi "hjernevaskes og forberedes til selvmordsbombeangreb mod afghanske og internationale styrker i Afghanistan".

Afghansk politi har anholdt de fire mistænkte, og børnene er sendt hjem til deres familier, oplyser talsmanden.

Afghanistans regering anklager koranskoler - kaldet madrassaer - i Pakistan for at prædike voldelig ekstremisme og finansiere islamistisk vold - en arv fra mujahedin-opstanden 1979-1989 mod russiske tropper i Afghanistan, der blev betalt af USA og Pakistan.

12. februar meddelte afghanske myndigheder, at de havde anholdt to 10-årige børn på vej til at blive selvmordsbombere. Børnene skulle angiveligt angribe afghanske og udenlandske styrker i den sydlige provins Kandahar, hvor Talebanbevægelsen opstod.

Taliban står i spidsen for en 10 år lang opstand rettet mod præsident Karzais regering i hovedstaden Kabul og de 130.000 udenlandske soldater under amerikansk ledelse. Taliban skal have brugt børn og teenagere til angreb på sikkerhedsstyrker.