Bomber og skud dræber mindst 24 i Irak

Mindst 24 er dræbt og flere end 20 såret af bomber og skud rundt om i Irak søndag

Bilen, der blev brugt ved terrorangrebet ved politiskolen, bliver kørt væk. (Foto: AP)
Bilen, der blev brugt ved terrorangrebet ved politiskolen, bliver kørt væk. (Foto: AP)

Søndag er mindst 18 dræbt af en selvmordsbombemand, der slog til mod en politiskole i Bagdad, hvor unge mænd var i gang med at blive indskrevet.

Flere end 20 personer er såret. Angrebet er det blodigste i flere uger i den irakiske hovedstad.

Der er også rapporter om et dødeligt angreb i byen Baquba nord for Bagdad. Her meldes tre eller fire personer dræbt af medlemmer af al-Qaeda. De mistænkte de dræbte for at være informanter for politiet.

Yderligere tre dræbt
Desuden er en politimand og to væbnede medlemmer af Sahwa-militsen dræbt ved en kontrolpost i Abu Khamis, også nord for Bagdad. Her er det uklart, hvem gerningsmændene er.

Det irakiske indenrigsministerium siger, at de fleste af ofrene ved politiskolen i Bagdad er studerende, som ville være politibetjente.

- Der var blod overalt ved bygningen. Der lå lig og legemsdele, og mange biler og en bygningen var i brand, siger et øjenvidne.

Politiskolen har tidligere været udsat for dødelige bombeangreb i 2005 og 2009.

Angreb er fortsat almindelige i Irak, selv om volden er aftaget, siden den kulminerede i 2006 og 2007. I januar var antallet af dræbte 151. Det var den første måned, hvor der ikke var amerikanske soldater i Irak.

I december blev 155 irakere dræbt, heraf 90 civile. De 155 dræbte var det laveste antal døde i landet i en enkelt måned siden 2003.