Underbukseterrorist idømt fængsel på livstid

Abdulmutallab viste ingen tegn på anger, da han blev idømt livsvarigt fængsel for juleterror

Umar Farouk Abdulmutallab, 25, er idømt fængsel på livstid uden mulighed for prøveløsladelse for forsøg på at sprænge et passagerfly i luften over USA i 2009. (Foto. AP)
Umar Farouk Abdulmutallab, 25, er idømt fængsel på livstid uden mulighed for prøveløsladelse for forsøg på at sprænge et passagerfly i luften over USA i 2009. (Foto. AP)

Umar Farouk Abdulmutallab, den såkaldte underbuksebombemand, blev torsdag ved en amerikansk domstol dømt til fængsel på livstid for forsøg på at sprænge et fly i luften over Detroit, Michigan, i julen 2009.

25-årige Abdulmutallab viste ingen tegn på anger, da han modtog sin straf. Han sagde, at han var stolt over at 'dræbe for Gud’.

- I dag er en sejr, og Gud er stor. Allahs tjenere vil arve kloden, lød det blandt andet fra den unge nigerianer.

Abdulmutallab er søn af en fremtrædende afrikansk bankmand, men han vendte sin privilegerede opvækst ryggen og rejste til Yemen, hvor han blev trænet af en lokal al-Qaeda-filial.

Læs: Terrortruslen flytter til nye lande

Der var 289 personer om bord på Northwest Airlines-flyet, da Abdulmutallab umiddelbart inden landing forsøgte at detonere en sprængladning, som han havde skjult i sine underbukser.

Bomben var fejlkonstrueret og eksploderede ikke, men den udløste i stedet en mindre brand i bukserne på den unge terrorist, der pådrog sig alvorlige forbrændinger på kroppen omkring skridtet.

Abdulmutallab blev overmandet af andre passagerer og har siden opholdt sig i et amerikansk fængsel. Her skal han nu blive til sine dages ende, da livstidsstraffen ikke giver mulighed for prøveløsladelse.

Læs: Se underbukseterroristen træne

Ifølge ABC News skal han afsone dommen i det føderale supermax-fængsel i Florence, Colorado, der i forvejen huser nogle af verdens farligste terrorister.

UNA-bombemanden Ted Kaczynski, Oklahoma-terroristen Terry Nichols, Times Square-bombemanden Faisal Shahzad og den 20.-mand fra 11- september-angrebet Zacarias Moussaoui opholder sig i fængslet.