Bomber i Bangkok skulle dræbe israelere

Israelske diplomater var målet i Bangkok, hvor iransk bombemand fik sprængt benene af. Iran afviser at stå bag

En mistænkt bombemand ligger såret efter en eksplosion i Bangkok i dag. Foto: AP
En mistænkt bombemand ligger såret efter en eksplosion i Bangkok i dag. Foto: AP

Det var israelere, som var målet for det mislykkede terrorangreb, som ramte Thailands hovedstad tirsdag.

Det siger en talsmand for den thailandske efterretningstjeneste til nyhedsbureauet AFP.

- De tre iranske mænd ville dræbe israelske diplomater, herunder ambassadøren. Deres plan var at placere bomber på diplomaternes biler, siger en anonym talsmand for den thailandske efterretningstjeneste.

Tirsdag fik en iransk mand sprængt begge sine ben væk i Bangkok, da en bombe gik af, mens han fragtede den. Manden havde til hensigt at kaste bomben mod en politibil.

De thailandske myndigheder tilbageholdt senere en anden iraner, som forsøgte at stige om bord på et fly ud af landet, og en tredje iransk mand er angiveligt flygtet til Malaysia, skriver AFP.

Iran afviser at stå bag tirsdagens mislykkede terroraktion i Thailand og skyder i stedet skylden på Israel, som "prøver at skade et venligt og historisk forhold mellem Iran og Thailand". Det siger talsmand Ramin Mehmanparast fra udenrigsministeriet i Iran.

Eksplosionen i Bangkok skete blot dagen efter, at flere andre bomber ramte israelske ambassader i både Indien og Georgien.

En kvindelig diplomat blev alvorligt kvæstet ved angrebet i New Delhi i Indien, og Israel anklager Iran for at stå bag bomberne.

Der er blevet udløst terroralarm i den thailandske hovedstad flere gange i de seneste måneder.