Overlevede to skud på et døgn

En britisk soldat undgik med nød og næppe den sikre død hele to gange på et døgn

Det gælder om at have udstyret i orden – specielt hvis man drager i krig for sit fædreland.

Det kan den britiske soldat, Denis Larubi, uden tvivl skrive under på.

Hele to gange på 24 timer var han nemlig få centimeter fra at blive dræbt af skud under en opgave i Helmand-provinsen i Afghanistan – men begge gange slap han dog uden nogen som helst skrammer.

Det første skud rettet mod den 30-årige, britiske soldat ramte en skudsikker rude lige ham, men heldigvis trængte kuglen ikke igennem. Mindre end 24 timer efter var der så igen bud efter ham.

Et skud ramte nemlig først hans våben, hvorefter det fløj videre op på skulderstykket af hans uniform. Og selv om kraften ved skudet sendte ham i jorden, kunne han endnu engang rejse sig fuldstændig uskadt.

- Jeg havde det som om, jorden røg væk under mig. Derefter så jeg noget væske, som jeg troede var blod. Men det viste sig senere, at det var vand fra min drikkedunk, der var gået hul på, siger Denis Larubi ifølge en pressemeddelelse fra den britiske hær og fortsætter:

- Jeg kunne ikke forlange mere støtte af resten af holdet. Gud ske tak og lov for ordentligt udstyr.

Ifølge Denis Larubis chef, kaptajn Andy Bell, håndterede den afrikansk-fødte soldat begge episoder forbavsende stille og roligt.

- Det var helt sikkert utroligt tæt på, men han tog det lige så afslappet, som han plejer at være ellers, siger han.

Denis Larubi er født i Uganda, har en lille datter og har tjent i bataljonen, Worcester & Sherwood Foresters siden marts 2006.