Irans præsident truer alle i tale

Præsident Ahmedinejad lover i Teheran, at Irans atomprojekt snart er klar og at en ny verdensorden er på vej

Irans præsident, Mahmoud Ahmadinejad, har de helt store ord fremme i en tale til tusindvis af mennesker i Teheran lørdag i anledning af 33-års-dagen for den islamiske revolution i landet i 1979.

Han lover at have atomprojekter klar og retter en bredside til ærkefjenderne Israel og USA, hvor Ahmedinejad udlægger sin egen form for sandhed og punkterer nogle myter og idealer, som han kalder det.

- Iran vil indvie vigtige atomprojekter i løbet af meget få dage. Samtidig vil landet aldrig give efter for vestlig tvang til at få standset dets atomaktiviteter, lyder det fra Ahmedinejad, der ikke kommer nærmere ind på indholdet af atomprojekterne.

Men han skælder ud på Vestens økonomiske sanktioner, der har til formål at få Iran til at opgive dets omstridte atomprogram. Han raser også over trusler om mulige israelske og amerikanske militærangreb mod de iranske atominstallationer.

- Den iranske nation vil aldrig bøje sig for chikane og fornærmelser. Den eneste retning er at holde sig til retfærdighed og respekt for Irans atomrettigheder. Ellers vil Vesten stå over for et nederlag i sagen, siger han.

Men hans postrevolutionære tale handler ikke kun om Irans ret til atomprojekter. Ahmedinejad punkterer også, hvad han kalder myten om Holocaust som støtte for etableringen af staten Israel og den amerikanske dominans på verdensscenen.

- Iran har knust et nyt og moderne billede. Verdens arrogance (USA) og koloniherrer (Vesten) har for at kunne dominere verden skabt et billede kaldet det zionistiske regime (Israel), siger Ahmedinejad til de tusindvis af tilhørere.

- Grundlaget for dette billede er en historie, som kaldes Holocaust. Den iranske nation har med mod og klægt knust dette billede for at befri Vesten (fra at være fastlåst), tilføjer præsidenten.

Iran afviser Israels ret til at eksistere og har sagt, at landet vil støtte enhver gruppe, der forsøger at gøre en ende på den jødiske stat.