Mange dræbt på endnu en blodig dag i Syrien

Mindst 62 mennesker har mistet livet i Syrien onsdag. Samtidig er der meldinger om den første bilbombe i Homs

(Foto: AP)
(Foto: AP)

De syriske styrker fortsætter deres voldsomme angreb på Homs og andre byer i uroplagede Syrien, hvor mindst 62 mennesker onsdag er blevet dræbt.

Ifølge den flittigt opdaterede twitterprofil SyrienNyheter - et netværk af lokale Syrienkorrespodenter - er dødstallet for onsdag 75.

Det oplyser menneskeretsgruppen Syrian Observatory for Human Rights. Andre aktivister melder om over 100 dræbte.

Bombardementerne mod Homs var onsdag endnu kraftigere end tirsdag, og både forældre og børn skal ifølge eksilsyrere være blevet dræbt, da deres hjem blev stormet af soldater, der støtter præsident Assad.

Byen er kendt for at være et center i oprøret mod præsidenten, og militæret har beskudt byen i dagevis.

Samtidig er der meldinger om, at en bilbombe er eksploderet i bydelen Bayada. Hvis det er sandt, er der tale om den første bilbombe i Homs.

TV: Kameramand følger syriske oprørere

Angrebene kommer kort, efter at Assad har lovet at sætte en stopper for de blodige angreb, som i løbet af de seneste 11 måneder ifølge FN har kostet mere end 5000 mennesker livet.

Siden Rusland og Kina lørdag nedlagde veto mod en FN-resolution, der fordømmer det syriske regime, er urolighederne i landet eskaleret.

Navi Pillay, FN's højkommissær for menneskerettigheder, er chokeret over angrebene, som ifølge hende er rettet mod civile. Hun tror ikke på, at Assad vil overholde sine løfter.

- Det, at sikkerhedsrådet ikke kunne blive enige om at handle samlet, synes at have øget den syriske regerings ønske om at udøve massakre mod sit folk i et forsøg på at knuse oprøret, siger hun.

Flere lande har reageret på urolighederne ved at trække deres ambassadører hjem. Og ifølge en avis overvejer Tyrkiet at arrangere en konference for vestlige og arabiske lande for at diskutere situationen i Syrien.

I løbet af weekenden og de første dage i denne uge er flere hundrede mennesker ifølge aktivister blevet dræbt. Assads regering afviser at stå bag og siger, at 'ukendte gerningsmænd'" er de skyldige.