Over 550 er bukket under for europæisk kulde

Kulden over Europa har kostet mere end 550 mennesker livet. I Italien har sneen lukket Colosseum

Den sibiriske kulde, som i øjeblikket har sendt store dele af Europa i kummefryseren, har kostet 550 mennesker livet, mens tusindvis er indlagt på sygehuse med frostskader. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Især Rumænien og Ukraine er hårdt ramt. På en enkelt dag er otte mennesker omkommet i Rumænien, og dermed har 65 af landets indbyggere tabt kampen mod kulden.

I Ukraine er dødstallet mere en 131, efter den lange periode med ekstremt koldt vejr.

Samtidig oplever store dele af Europa langt større mængder sne end sædvanligt. I Italien er hæren sat ind i landets hovedstad, Rom, for at rydde vejene efter det kraftigste snefald i byen i 27 år.

Der er i alt faldet op mod 50 centimeter i byens historiske centrum.

De store snemængder er en dårligt nyt for turister i storbyen. Sneen har nemlig fået myndighederne til at lukke flere af byens største seværdigheder - deriblandt Colosseum. Myndighederne frygter, at gæsterne falder i det glatte vejr.

Podgoriga, Montenegro's hovedstad, er gået fuldstændig i stå, efter der er faldet mere end en halv meter sne. Det er den største mængde i 63 år, og lufthavnen er lukket, mens mange tog er aflyst.

Det kolde vejr, der er strømmet ned fra Arktis og fra Sibirien, har forvandlet Europa til en kæmpemæssig dybfryser.

Heller ikke herhjemme har vi været forskånet for den sibiriske kulde. Natten mellem den 4. og 5. februar måtte termometrene landet over synke væsentligt dybere end normalt.

I Odense Lufthavn blev der således målt overvældende 23,1 frostgrader den nat. Det er den koldeste novemberdag i mere end 27 år.

Efter de voldsomme frostgrader i weekenden tyder det dog på, at Danmark kan se frem mod en uge med mildere temperaturer.