Athen i oprør

Mens forhandlingerne foregår inde regeringsbygningen, er byen udenfor lyst op af flammer og demonstranter indhyllet i tåregas

Urolighederne på Athens Syntagma plads bølger frem og tilbage mellem politiet og de mange tusinde demonstranter. (Screendump fra skai.gr)
Urolighederne på Athens Syntagma plads bølger frem og tilbage mellem politiet og de mange tusinde demonstranter. (Screendump fra skai.gr)

Op mod 80.000 demonstranter protesterer mod nedskæringer foran de græske regeringsbygninger, og op mod 20.000 er på gaden i Thessaloniki, skriver BBC.

De er blevet mødt af 6000 politibetjente, der har forsøgt at opløse menneskemængden med tåregas og chockgranater.

Læs også:

Se også: Græsk politi angriber demonstranter

På pladsen udenfor har demonstranter kastet med benzinbomber, og flere bygninger står i brand. Heraf flere historiske af slagsen, caféer og biografer

Brandfolk har svært ved at nå frem og kan ikke slukke de mange brande, fordi demonstranter blokerer vejene.

Otte demonstranter og syv betjente er blevet skadet i sammenstødene, og mindst 20 personer er blevet anholdt, skriver CNN.

Inde i salen foregår de politiske drøftelser, der munder ud i en afstemning omkring midnat. Her bliver det endelig vedtaget, om Grækenland tager mod endnu et nødlån på 130 milliarder euro. Et nødlån, der vil resultere i voldsomme besparelser og nedskæringer. Eksempelvis sænkes mindstelønnen med 22 procent, og 150.000 offentlige ansatte kan se frem til en fyreseddel de næste tre år. Det græske statsbudget skal nemlig i år skæres ned med tre milliarder euro.

De utilfredse grækere affyrede også, meget symbolsk, nødraketter mod parlamentsbygningen.

Følg med på live-streamingen fra både forhandlinger og demonstrationen i Athen her