Somaliske terrorister optaget i al-Qaeda

Al-Qaeda-lederen Ayman al-Zawahiri siger, at han har ’gode nyheder’ i ny video

Al-Qaeda-lederen Ayman al-Zawahiri. (Foto: AP)
Al-Qaeda-lederen Ayman al-Zawahiri. (Foto: AP)

Den militante gruppe i Somalia, al-Shabaab, er blevet optaget i terrornetværket al-Qaeda, oplyser en amerikansk gruppe, som overvåger islamiske ekstremister på internettet.

Mukhtar Abu al-Zubeir, der er leder af al-Shabaab-bevægelsen, har ifølge SITE Monitoring Service svoret sin loyalitet til al-Qaeda-lederen Ayman al-Zawahiri i en video, som er offentliggjort på nettet.

- I dag har jeg nyheder, der vil gøre de troende glade og de vantro bekymrede, hvilket er optagelsen af al-Shabaab i Somalia i al-Qaeda, siger al-Zawahiri, der overtog ledelsen i terrornetværket, da Osama bin Laden blev dræbt sidste år.

Der er tale om en sammenslutning af to vingeskudte terrororganisationer.

Al-Shabaab har været på retræte i Somalia i de seneste måneder, hvor gruppen er jaget ud af hovedstaden Mogadishu og har lidt store tab på slagmarken til styrker fra Kenya og tropper fra den Afrikansk Union.

Al-Qaeda har været trængt i defensiven, efter at USA dræbte Osama bin Laden og har likvideret en række nøglepersoner med missiler fra fjernstyrede drone-fly.

Al-Shabaab og al-Qaeda har længe samarbejdet, og den somaliske gruppe har tidligere erklæret sin loyalitet til Osama bin Laden.