Syrisk general er dræbt af terrorgruppe

En højtstående syrisk officer, der også er læge, er ifølge det statslige nyhedsbureau dræbt af terrorister.

Bevæbnede mænd har lørdag skudt og dræbt en højtstående syrisk militærlæge foran hans hjem i den nordlige del af Damaskus, skriver det officielle nyhedsbureau Sana.

Bureauet skriver, at en bevæbnet gruppe af terrorister har dræbt brigadegeneral Issa al-Khouli, som også er læge og sygehusdirektør i Rukneddine-distriktet i den syriske hovedstad.

Khouli er den højestrangerende embedsmand, der er blevet dræbt i Damaskus siden begyndelsen på det 11 måneder lange oprør mod præsident Bashar al-Assad og hans regime.

Hovedparten af de voldelige sammenstød, hvor regeringstro soldater og sikkerhedsfolk har slået hårdt ned på civilbefolkningen, har fundet sted uden for de to store byer Damaskus og Alleppo.

Men oprørsstyrker tilkæmpede sig i sidste måned for en kortere bemærkning kontrol over Damaskus' forstæder, ligesom to bilbomber, der fredag blev bragt til sprængning i Alleppo, kostede 28 mennesker livet.

Såvel regimet som oppositionen giver hinanden skylden for bomberne, der tilsyneladende var rettet mod hærens efterretningstjeneste og en politistation.

Samtidig fortsætter de syriske regeringsstyrkers offensiv mod byen Homs. Mindst syv er blevet dræbt under beskydningen lørdag morgen, oplyser en læge i byen.

Flere end 400 mennesker er blevet dræbt i Homs i løbet af den seneste uge, oplyser kilder i oppositionen.

I alt har de seneste 11 måneders oprør mod præsident Assad og hans regime kostet flere end 5000 mennesker livet ifølge oplysninger fra FN.